Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το ταμπλό επιβραβεύει και τιμωρεί – Τι είδαμε σήμερα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το ταμπλό επιβραβεύει και τιμωρεί – Τι είδαμε σήμερα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά κινήθηκε η αγορά και όλη τη μέρα ήταν γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Πότε λίγο πάνω, πότε λίγο κάτω. Τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες και χαμηλό τζίρο ενώ και στην Ευρώπη οι τάσεις ήταν ανάλογες. Ανοδικά άνοιξε η Wall Street.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόλις δει ο γνωστός οίκος του εξωτερικού πίεση στις ελληνικές τράπεζες, βγάζει μία έκθεση που ανεβάζει την τιμή στόχο. Στον… επόμενο τόνο η τιμή στόχος για την ΠΕΙΡ θα είναι 2,75 ευρώ για την ΑΛΦΑ 1,70 ευρώ, για την ΕΤΕ 6,20 ευρώ και για την ΕΥΡΩΒ 1,55 ευρώ. Καλή εικόνα και σήμερα από Εθνική και έκλεισε στα 4,83 ευρώ. Υποχώρησαν οι τρεις άλλες συστημικές με την ΠΕΙΡ να έχει οριακές απώλειες.

ΕΥΔΑΠ: Θα περιμέναμε από ένα CEO να πει πως δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αυξήσουμε τα τιμολόγια και έχασαν οι μέτοχοί μας κέρδη και όχι να πει πως θέλει χαμηλά τιμολόγια. Επίσης κάνει κινήσεις με σκοπό να μειωθούν τα κόστη, αλλά προς το παρόν είδαμε αύξηση ενεργειακού και αύξηση μισθών. Δε μας ικανοποιούν τα αποτελέσματα, δε μας ικανοποιεί η διαχείριση και θεωρούμε λογική την υποχώρηση της μετοχής σε χαμηλά τριών ετών και στα 6,40 ευρώ (-5,88%). Σημειώνουμε πως αν δεν υπήρχαν κάτι τόκοι από ανεξόφλητους λογαριασμούς, που δε μας εξήγησαν στην τηλεδιάσκεψη αν τους έχουν εισπράξει αλλά μόνο πως καταχωρούνται θα είχε ζημιές. Ελπίζουμε να μη γράψει νέα χαμηλά, καθώς έχει γεμάτο ταμείο και business που πάει… μόνο του. Σημειώνουμε πάντως, πως το ρεπορτάζ κάνει λόγο για απογοήτευση του ξένου μετόχου εδώ και μήνες.

CENERGY: Η Optima Bank αύξησε την τιμή στόχο στα 6,20 ευρώ από 4,50 ευρώ και τα 5,1 ευρώ είναι από τον κλάδο των καλωδίων και τα 1,1 ευρώ από τον κλάδο των σωλήνων. Στην αποτίμηση δεν έχει συμπεριλάβει πιθανά οφέλη από τη συμφωνία με την Orsted και την προοπτική κατασκευής εργοστασίου στις ΗΠΑ. Αναμένει κέρδη 90,6 εκατ. ευρώ το 2023 άρα p/e 10 φορές περίπου και 125 εκατ. ευρώ το 2025. Νέα ιστορικά υψηλά έγραψε πάλι σήμερα. Στα 4,6850 ευρώ και στο +5,28% με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Σε νέα υψηλά αναρριχήθηκε και η συγκεκριμένη και μάλιστα 15 μηνών. Στα 4,96 ευρώ και στο +7,94% με όγκο 550 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Στα 4 ευρώ και σε νέο υψηλό σχεδόν 15 μηνών.

ΜERMEREN: Η στήλη είχε ενημερώσει εγκαίρως τους αναγνώστες της ότι η δημόσια πρόταση που θα γίνει δε θα αφορά τους κατόχους Ελληνικών Πιστοποιητικών. Σήμερα ανακοινώθηκε η πρόταση για τους κατόχους μετοχών στα Σκόπια και είναι σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Βέβαια εκεί δεν κάνει όγκο. Εδώ όμως έπεσε σημαντικά και κατά 25,05% με αποτέλεσμα να βρεθεί στα 38,60 ευρώ. Η πηγή μας και ειδικός στα θέματα μαρμάρου, μας ενημέρωσε ότι το μπλοκ των μετόχων που ελέγχει ένα μεγάλο μέρος από την ελεύθερη διασπορά δεν πουλάει και βρίσκει την πτώση της μετοχής ευκαιρία για αύξηση θέσεων.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Θα προτείνει η διοίκηση να μη δοθεί μέρισμα, αλλά ελπίζουμε να δώσει κάτι τελικά. Τα καθαρά κέρδη στα 1,84 εκατ. ευρώ από 1,19 εκατ. ευρώ με αύξηση πωλήσεων αφού βέβαια έγιναν και σημαντικές ανατιμήσεις. Δεν έχουμε ενημέρωση για το «κλείδωμα» που έχει κάνει σε ένα μέρος των δανείων, ενώ από άλλες εισηγμένες είδαμε το όφελος, εδώ δε γίνεται κάποια αναφορά. Έχει και έκτακτες ζημιές από πώληση ακινήτου και κάποιες άλλες χρεώσεις.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με αγοραστές στα 332 ευρώ. Πρόταση για μέρισμα 11,80 ευρώ ανά μετοχή. Με αποτίμηση 911 εκατ. ευρώ και επενδύσεις συν ταμείο 642 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη των 85,3 εκατ. ευρώ είναι εξωπραγματικά έστω και αν είναι λίγο κάτω από αυτά του 2021.

ΑΒΑΞ: Mε υψηλό όγκο είδαμε δυνατή κίνηση σήμερα, στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και της διανομής μερίσματος. Έκτακτα βέβαια τα περισσότερα, αφού το μικτό κέρδος, ήταν όσοι οι τόκοι που είχε να πληρώσει. Στα 0,9090 ευρώ και στο +7,32% με όγκο πάνω από 570 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Επιβεβαιώνει μέσω του οικονομικού ημερολογίου αυτά που έχουμε γράψει, ότι δηλαδή η διοίκηση πλέον θέλει να ενημερώνει ανά τρίμηνο τους μετόχους. Έτσι στις 4 Μαΐου θα δημοσιεύσει τα βασικά μεγέθη του πρώτου τριμήνου 2023 και στις 16 θα ενημερώσει τους αναλυτές.

ELINOIL: Διάψευσε τις πληροφορίες για εξαγορά η εταιρεία. Κινήθηκε έντονα ανοδικά στο άνοιγμα λόγω των φημών, αλλά άμεση ήταν η αντίδραση της εταιρείας. Πάντως όταν ένα σενάριο το ακούς τόσες φορές, δε μπορεί να μην υπάρχουν συζητήσεις. Στα 2,20 ευρώ και στο +6,28% με υψηλό ημέρας στα 2,38 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Πριν λίγες μέρες έκανε κάτι ύποπτες συναλλαγές και σήμερα προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά, αυξάνοντας συναλλαγές. Έχουμε την εντύπωση πάντως πως υπάρχει πωλητής. Μένει να φανεί. Στα 1,2050 ευρώ και στο +4,78% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

ΜINERVA: Δύο χρόνια είχε να κάνει τέτοιο όγκο. Δε νομίζουμε πως έχει γίνει κάτι αξιόλογο ή υπάρχει κάποια προοπτική.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης