Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στη Μέση Ανατολή – Ρουκέτες Παλαιστινίων μετά τον θάνατο του απεργού πείνας Khadar Adnan

Ένταση στη Μέση Ανατολή – Ρουκέτες Παλαιστινίων μετά τον θάνατο του απεργού πείνας Khadar Adnan
Ο 45χρονος Khader Adnan πέθανε σε ισραηλινές φυλακές ύστερα από 87 ημέρες απεργίας πείνας
Ένταση επικρατεί στη Μέση Ανατολή, καθώς οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσαν ρουκέτες κατά του Ισραήλ στον απόηχο της είδησης του θανάτου του Khader Adnan, ο οποίος πραγματοποιούσε απεργία πείνας εδώ και περίπου 90 ημέρες σε ισραηλινές φυλακές.
Ο 45χρονος Adnan, ο οποίος ήταν στέλεχος του κινήματος «Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ», έκανε απεργία πείνας από τις αρχές Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενος για την φυλάκιση του στο Ισραήλ.
Είναι ο πρώτος Παλαιστίνιος κρατούμενος που πεθαίνει από απεργία πείνας.

Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί

Η διεύθυνση φυλακών του Ισραήλ όπου κρατούνταν ο Adnan, έκανε γνωστό με δελτίο Τύπου τον θάνατο του κρατουμένου, ο οποίος όπως αναφέρει, «βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο κελί του» και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Μάλιστα οι Ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι ο κρατούμενος αρνούνταν να «υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να δεχθεί ιατρικές περιποιήσεις».
Από την πλευρά της πάντως η Ένωση Παλαιστίνιων Φυλακισμένων στη Λωρίδα της Γάζας κατήγγειλε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Adnan «εκτελέστηκε εν ψυχρώ» από τις αρχές του Ισραήλ.

Απειλές Παλαιστινίων

Σε μήνυμα του ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ (θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από Ισραήλ, ΗΠΑ, ΕΕ) απείλησε το Ισραήλ ότι «θα πληρώσει το τίμημα αυτού του εγκλήματος».
«Ο ελεύθερος ήρωας Khader Adnan έπεσε μάρτυρας εξαιτίας εγκλήματος που διαπράχθηκε από τον εχθρό μπροστά σε όλο τον κόσμο που εγκρίνει την αδικία και την τρομοκρατία, την προστατεύει και την καλύπτει» αναφέρει σε ανακοίνωση της η παλαιστινιακή οργάνωση, τονίζοντας πως η αντίσταση θα συνεχιστεί.
Σημειώνεται πως ο Khader Adnan είχε φυλακιστεί τουλάχιστον 12 φορές από τους Ισραηλινούς, είχε περάσει περίπου 8 χρόνια στις ισραηλινές φυλακές, είχε κάνει πολλές φορές απεργία πείνας και είχε εξελιχθεί σε ένα σύμβολο για τους Παλαιστίνιους.
Ο Adnan ζητούσε να τον μεταφέρουν σε πολιτικό νοσοκομείο και να επιτρέψουν την επίσκεψη του συνηγόρου του, κάτι που του το αρνούνταν πεισματικά οι Ισραηλινοί.

Συναγερμός αεράμυνας

Κατόπιν της εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας σε κιμπούτς κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε ανακοίνωση του ανέφερε πως εκτοξεύθηκαν τρεις ρουκέτες συνολικά, που έπεσαν όλες σε άδεια οικόπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης