Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέο υψηλό για τις θαλάσσιες εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας, στα 3,55 εκατ. βαρέλια την ημέρα

tags :
Νέο υψηλό για τις θαλάσσιες εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας, στα 3,55 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Τα στοιχεία του Bloomberg δεν αντικατοπτρίζουν περικοπές στην παραγωγή κατά 500.000 bpd (βαρέλια/ ημέρα) που είχε ανακοινώσει η Ρωσία

Οι θαλάσσιες εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας έφθασαν σε νέο υψηλό 3,55 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες έως τις 5 Μαΐου, καταγράφοντας τις υψηλότερες αποστολές τουλάχιστον από τις αρχές του 2022, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων του Bloomberg την Τρίτη 9/5.

Οι αποστολές ρωσικού αργού συνέχισαν να αυξάνονται τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρά την επιμονή της Ρωσίας ότι μειώνει την παραγωγή πετρελαίου κατά 500.000 bpd και ακόμη περισσότερο.

Η Ρωσία προειδοποίησε τον Φεβρουάριο ότι θα μειώσει την παραγωγή κατά 500.000 bpd λόγω των απαγορεύσεων εισαγωγής της ΕΕ και των ανώτατων τιμών για το αργό και τα προϊόντα πετρελαίου της. Αρχικά, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αυτή η μειωμένη παραγωγή θα ισχύει μέχρι τον Μάρτιο. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι οι περικοπές θα παραταθούν.
Αυτές οι περικοπές κατά 500.000 bpd θα επεκταθούν τώρα μέχρι το τέλος του 2023, αλλά τα στοιχεία για τις εξαγωγές αργού τις τελευταίες εβδομάδες δεν αντικατοπτρίζουν περικοπές - αντίθετα, οι εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου δια θαλάσσης αυξάνονται.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης