Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προέλαση στο νέο μοντέλο πολέμου: Οι Ρώσοι κατέλαβαν οικοδομικό τετράγωνο στo βορειοδυτικό τμήμα του Bakhmut

Προέλαση στο νέο μοντέλο πολέμου: Οι Ρώσοι κατέλαβαν οικοδομικό τετράγωνο στo βορειοδυτικό τμήμα του Bakhmut
«Οι ομάδες επίθεσης απελευθέρωσαν ένα τέταρτο στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης Bakhmut» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Οι Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα ακόμα οικοδομικό τετράγωνο στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης Bakhmut (Artyomovsk), ανακοίνωσε το Σάββατο (13/5/2023) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Οι ομάδες επίθεσης απελευθέρωσαν ένα τέταρτο στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης Bakhmut», είπε.
Να προσθέσουμε ότι τις τελευταίες 48 ώρες έχει ξεκινήσει η προαναγγελθείσα εδώ και εβδομάδες αντεπίθεση των Ουκρανών, χωρίς όμως να έχει προσλάβει τη μαζικότητα μιας γενικευμένης επίθεσης, τουλάχιστον προς το παρόν.
Οι μεγαλύτερες μάχες διεξάγονται στο Bakhmut, ενώ παράλληλα οι Ουκρανοί μεταφέρουν στρατό σε Krasny Liman και Kupyansk.
Αντεπιθέσεις των Ουκρανών βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη σε Kremennaya και Chervonaya Dibrova στην περιοχή Krasny Liman…
Εν μέσω αυτών των αντεπιθέσεων, η ουκρανική προπαγάνδα οργιάζει αλλά καμία από τις αμυντικές γραμμές των ρώσων δεν διασπάστηκε…
«Στην τακτική κατεύθυνση Soledar, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε επιθετικές επιχειρήσεις σε όλη τη γραμμή επαφής των μερών που έχει μήκος πάνω από 95 χιλιόμετρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Οι μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξαπέλυσαν 26 επιθέσεις, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 στρατιωτικοί, έως και 40 τανκς, καθώς και άλλος στρατιωτικός και ειδικός εξοπλισμός.
Όλες οι επιθέσεις από μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αποκρούστηκαν», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «καμία σημαντική προέλαση δεν σημειώθηκε».
Στην κατεύθυνση Soledar σκοτώθηκαν ή και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 540 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ καταστράφηκαν 8 άρματα μάχης και περισσότερες από 20 μονάδες άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων.
Επίσης, σε νυχτερινή επιχείρηση ο ρωσικός στρατός τις πρώτες πρωινές ώρες κατέστρεψε δυνάμεις πέρα από την πρώτη γραμμή των ουκρανικών δυνάμεων: τις δυνάμεις στήριξης στο κέντρο και ανεφοδιασμού στα μετόπισθεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης