Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερουσιαστές σε Biden: Δώστε F-16 στην Ουκρανία για να τελειώσει δίκαια ο πόλεμος

Γερουσιαστές σε Biden: Δώστε F-16 στην Ουκρανία για να τελειώσει δίκαια ο πόλεμος
Η κυβέρνηση Biden απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο αυτό
Σχετικά Άρθρα
Έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden να δώσει άμεσα εντολή ώστε να ξεμπλοκάρει η αποστολή μαχητικών F16 στην Ουκρανία απευθύνουν με επιστολή τους Αμερικάνοι γερουσιαστές σε μια χρονική στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις προς τις συμμαχικές δυνάμεις να «σπάσουν» μια ακόμα «κόκκινη γραμμή» τους όσον αφορά τη βοήθεια τους προς το Κίεβο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, την επιστολή συνέταξε μια ομάδα 14 Γερουσιαστών – Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων - με επικεφαλής τον Δημοκρατικό Jared Golden από το Maine.
«Βασιζόμενη στην αρχική αναποφασιστικότητα των συμμάχων μας στο ζήτημα της προμήθειας τανκ στην Ουκρανία, η ηγεσία των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά σημαντικό να προμηθεύσει το Κίεβο με πρόσθετους πόρους και νέες ευκαιρίες» αναφέρει η επιστολή, όπως τονίζουν οι New York Times.
«Η παροχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία είναι απαραίτητη για να τερματιστεί ο πόλεμος με δίκαιους όρους» επισημαίνουν οι Αμερικάνοι γερουσιαστές.
Σημειώνεται ότι μόλις χθες Τετάρτη 17/5 ο Jake Sullivan, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα σχέδιο παράδοσης μαχητικών F16 στην Ουκρανία ενώ πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte είχε αναφέρει πως υπάρχει ένας έντονος διάλογος μεταξύ της Μ. Βρετανίας, της Δανίας, των ΗΠΑ και άλλων κρατών της Ευρώπης για το θέμα της μεταφοράς F16 στην Ουκρανία.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης