Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πήρε έγκριση από τον FDA η Neuralink του Elon Musk - Ελπίδες για ασθενείς με σοβαρή παράλυση

Πήρε έγκριση από τον FDA η Neuralink του Elon Musk - Ελπίδες για ασθενείς με σοβαρή παράλυση
Η Neuralink ισχυρίζεται ότι το Link μπορεί να καταγράφει και να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα
Έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών για να αρχίσει τις δοκιμές των εγκεφαλικών εμφυτευμάτων της σε ανθρώπους έλαβε η Neuralink.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Elon Musk δήλωσε προηγουμένως ότι η Neuralink θα επικεντρώσει τις κλινικές μελέτες της στην αποκατάσταση της όρασης και της πλήρους λειτουργικότητας του σώματος.
"Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απίστευτης δουλειάς της ομάδας της Neuralink σε στενή συνεργασία με τον FDA και αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα που θα επιτρέψει μια μέρα στην τεχνολογία μας να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους", δήλωσε η εταιρεία.
Πρόσθεσε ότι η πρόσληψη για την κλινική δοκιμή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και υποσχέθηκε να δώσει σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

Τα εμφυτεύματα

Η εταιρία αναπτύσσει ένα εμφύτευμα για τον εγκέφαλο με την ονομασία Link, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει ασθενείς με σοβαρή παράλυση να ανακτήσουν την ικανότητα να επικοινωνούν και να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες.
Η συσκευή αποτελείται από ένα τσιπ μεγέθους όσο ένα κέρμα που εισάγεται στο κρανίο και από μερικά λεπτά καλώδια που διασυνδέονται με τον εγκέφαλο.
Η Neuralink ισχυρίζεται ότι το Link μπορεί να καταγράφει και να διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα με μεγάλη ακρίβεια και ταχύτητα, αλλά για να εμφυτευτεί χρειάζεται ένα επεμβατικό χειρουργείο, αφού τα καλώδια εισάγονται απευθείας στον εγκεφαλικό ιστό, όπου ανιχνεύουν τα νευρικά σήματα.
Η έγκριση του FDA είναι ένα πολύ μεγάλο ορόσημο, με την εταιρία να την περιγράφει ως το "πρώτο βήμα" για μια τεχνολογία που μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης