Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αναπόφευκτη η σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας» δηλώνει ο Λευκορώσος πρόεδρος Lukashenko: Απλά, η Μόσχα απέτρεψε το χειρότερο σενάριο

«Αναπόφευκτη η σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας» δηλώνει ο Λευκορώσος πρόεδρος Lukashenko: Απλά, η Μόσχα απέτρεψε το χειρότερο σενάριο
«Σήμερα, παλεύουμε για μια πολυπολική παγκόσμια τάξη, η οποία είναι προς το συμφέρον όλων - Κίνας, Ινδών, Αράβων, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής», υπογράμμισε ο Lukashenko
Ο Λευκορώσος Πρόεδρος Alexander Lukashenko δηλώνει ότι η σύγκρουση με την Ουκρανία ήταν αναπόφευκτη και απλά η Ρωσία με την κίνησή της τον Φεβρουάριο του 2022 απέτρεψε το χειρότερο σενάριο.
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο Πρόεδρο, αν αυτό δεν συνέβαινε τώρα, τότε αργότερα, αλλά θα γινόταν υπό τις χειρότερες συνθήκες για τη Μόσχα και το Μινσκ.
«Μια σύγκρουση με την Ουκρανία θα είχε συμβεί ούτως ή άλλως αργότερα, αλλά υπό χειρότερες συνθήκες για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, έτσι η Μόσχα απέτρεψε το χειρότερο σενάριο, δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή "Μόσχα. Κρεμλίνο. Putin" στην τηλεόραση Rossiya-1 την Κυριακή 28/5.

"Εάν όχι τον Φεβρουάριο του 2022, αυτή [η σύγκρουση με την Ουκρανία] θα είχε συμβεί αργότερα, αλλά με χειρότερες συνθήκες για τη Ρωσία και για εμάς - Λευκορωσία και Ρωσία.
Τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Ματαιώσαμε αυτό το σενάριο", είπε ο Lukashenko σε μια συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Pavel Zarubin.
Ο Λευκορώσος ηγέτης περιέγραψε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως στοιχείο στον παγκόσμιο αγώνα για την πολυπολικότητα.
Όντας αντίθετη σε μια τέτοια παγκόσμια τάξη πραγμάτων, η Δύση συγκρούστηκε κυρίως με τη Ρωσία, εξήγησε ο Lukashenko.
«Σήμερα, παλεύουμε για μια πολυπολική παγκόσμια τάξη, η οποία είναι προς το συμφέρον όλων - Κίνας, Ινδών, Αράβων, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής. η αντίθετη πλευρά, λοιπόν, είναι σύμπτωση, γιατί το χτύπημα στόχευε πρωτίστως εμάς», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης