Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα ανασύνταξης και αντεπίθεσης από ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η νέα εκλογική επιτροπή

Μήνυμα ανασύνταξης και αντεπίθεσης από ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η νέα εκλογική επιτροπή
Στις 13:30 στο πνευματικό κέντρο του δήμου Αιγάλεω
Σχετικά Άρθρα
Μήνυμα ανασύνταξης αλλά και αντεπίθεσης θέλει να στείλει ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου συνεδριάζει η νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αιγάλεω.
Πρόκειται για το πρώτο στην πιο κρίσιμη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές του Ιουνίου, όπου και θα κριθεί το πιο μεγάλο στοίχημα – αυτή τη στιγμή – για το κόμμα, ότι δηλαδή παραμένει ένα κόμμα εξουσίας, το οποίο μάλιστα είναι ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής – κεντροαριστερής παράταξης.

Το στοίχημα

Κουβαλώντας το βάρος της απρόσμενα οδυνηρής ήττας της 21ης Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας και τα 21 νέα μέλη της εκλογικής επιτροπής θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι αφενός έχουν αντιληφθεί τι πήγε στραβά στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρησης και αφετέρου τι πρέπει να γίνει στο εξής, στο σύντομο διάστημα των 27 ημερών, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει και να ανακτήσει την εκλογική του δύναμη, αποτελώντας και πάλι το αντίπαλο δέος στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Πολιτικά θαύματα

Αν και στο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν ότι πολιτικά «θαύματα» δεν γίνονται μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, ωστόσο επισημαίνουν ότι είναι αναγκαίο το κόμμα να αναδιοργανωθεί και να μπορέσει να επικοινωνήσει στους πολίτες ένα κατανοητό και συνεκτικό πολιτικό αφήγημα, το οποίο αυτήν την φορά δώσει λύσεις και απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να διαμορφώσει ένα αφήγημα που θα αποτελεί μια εναλλακτική αλλά και εφαρμόσιμη πρόταση διακυβέρνησης.

Η νέα εκλογική επιτροπή

Στη νέα εκλογική επιτροπή συμμετέχουν 21 πρόσωπα, τα οποία τελούν υπό το συντονισμό της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυριτσής, Τζένη Λειβαδάρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης και Γιώργος Καραμέρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης