Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Σπάνιος ο κίνδυνος για αναφυλακτικό σοκ, αλλά θανατηφόρος - Κάθε χρόνο 150-200 περιστατικά με δαγκώματα από φίδια

Καπραβέλος: Σπάνιος ο κίνδυνος για αναφυλακτικό σοκ, αλλά θανατηφόρος - Κάθε χρόνο 150-200 περιστατικά με δαγκώματα από φίδια
"Τα φίδια στην Ελλάδα δεν σκοτώνουν, κυρίως προκαλούν προβλήματα στο νευρικό σύστημα", σύμφωνα με τον Ν. Καπραβέλο
Σχετικά Άρθρα
«Να μην υποτιμηθεί κανένα τσίμπα που έχει έντονο τοπικό πόνο από φίδι ή σκορπιό ή σφίγγες. Δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με γιατροσόφια, αλλά πρέπει αμέσως κάποιος να πάει στον γιατρό. Υπάρχουν απλά φάρμακα που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά αυτά. Ο κίνδυνος για ένα αναφυλακτικό σοκ είναι σπάνιος, αλλά θανατηφόρος», τόνισε ο επικεφαλής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Ν. Καπραβέλος.
Με αφορμή το περιστατικό με την 39χρονη ερπετολόγο που έπαθε αναφυλακτικό σοκ και νοσηλεύεται στην Εντατική μετά από τσίμπημα οχιάς, ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «έχουμε 150-200 περιστατικά με δαγκώματα από φίδια στην Ελλάδα κάθε χρόνο, κανένα θανατηφόρο όμως. Τα φίδια στην Ελλάδα δεν σκοτώνουν, κυρίως προκαλούν προβλήματα στο νευρικό σύστημα. Σπάνια προκαλείται αυτό το αναφυλακτικό σοκ που απειλεί άμεσα την ζωή».
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της 39χρονης ερπετολόγου, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική και είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση .
Εξήγησε πως «θέλει έναν κύκλο για να αντιμετωπιστεί. Έχουν χορηγήσει οι γιατροί και τον αντιοφικό ορό. Περιμένουμε αυτήν την εβδομάδα να μειώσουν την φαρμακευτική αγωγή και την μηχανική υποστήριξη για να δούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης