Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαφνικά έγιναν πράσινα τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας - Έκτακτες συσκέψεις δημοτικών και διωκτικών αρχών

Ξαφνικά έγιναν πράσινα τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας - Έκτακτες συσκέψεις δημοτικών και διωκτικών αρχών
Σε αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις, καμία ομάδα ακτιβιστών δεν έχει εμφανιστεί για να αναλάβει την ευθύνη για όσα συνέβησαν στη Βενετία
Τα νερά στο κεντρικό κανάλι της Βενετίας και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στη γέφυρα του Ριάλτο παρουσιάζουν ένα φθορίζον πράσινο χρώμα από την Κυριακή γεγονός που έχει κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές οι οποίες ψάχνουν να βρουν την αιτία και τον πιθανό υπαίτιο.
Η περιφερειακή υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος έχει λάβει δείγματα από τα ύδατα και εργάζεται για να εντοπίσει την ουσία που άλλαξε το χρώμα τους, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στο Τweeter.
Ο νομάρχης της Βενετίας κάλεσε έκτακτη σύσκεψη των αστυνομικών δυνάμεων για να κατανοήσει τι συνέβη και να μελετήσει πιθανά αντίμετρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Το περιστατικό απηχεί πρόσφατα επεισόδια στην Ιταλία όπου περιβαλλοντικές οργανώσεις χρωματίζουν μνημεία όπως πχ έγινε στην Φοντάνα ντι Τρέβι στην Ρώμη όπου ”μαύρισαν” τα νερά του σιντριβανιού κάνοντας χρήσης φυτικού άνθρακα. Επρόκειτο για μια διαμαρτυρία ενάντια στα ορυκτά καύσιμα.
Ωστόσο, σε αντίθεση με προηγούμενες περιπτώσεις, καμία ομάδα ακτιβιστών δεν έχει εμφανιστεί για να αναλάβει την ευθύνη για όσα συνέβησαν στη Βενετία.
64744fe22100005f0048a839.webp

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης