Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Προχωρά η εξαγορά Μητροπολιτικού Κολλεγίου - ΙΕΚ ΑΚΜΗ από BC Partners

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Προχωρά η εξαγορά Μητροπολιτικού Κολλεγίου - ΙΕΚ ΑΚΜΗ από BC Partners
Η ΕΑ έκρινε ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν έχει οριζόντια ούτε κάθετη διάσταση και δεν προκαλεί αξιοσημείωτες συσπειρωτικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό
Στις 30 Μαΐου 2023, σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 819/2023 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία BC Partners Management GR Limited (εφεξής «BC Partners») επί των εταιριών Ακμή Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία και Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία, κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η BC Partners αποτελεί εταιρία παροχής συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών σε επενδυτικά κεφάλαια και ανήκει στον όμιλο BC Partners Holdings Limited, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πληθώρα τομέων της οικονομίας, μεταξύ άλλων της τηλεφωνίας, ευρυζωνικών υπηρεσιών, ανάπτυξης λογισμικού, εστίασης, φαρμακευτικών προϊόντων και παροχής προϊόντων και υπηρεσιών για κατοικίδια. Οι επιχειρήσεις-στόχοι δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και διά βίου μάθησης.
Η ΕΑ έκρινε ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν έχει οριζόντια ούτε κάθετη διάσταση και δεν προκαλεί αξιοσημείωτες συσπειρωτικές επιπτώσεις στον ανταγωνισμό. Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση ετερογενών δραστηριοτήτων δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης