Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος - Τα συλλυπητήρια Ανδρουλάκη, Βενιζέλου, Μητσοτάκη

Πέθανε σε ηλικία 84 ετών το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος - Τα συλλυπητήρια Ανδρουλάκη, Βενιζέλου, Μητσοτάκη
«Έφυγε ήσυχα στο σπίτι του έχοντας δίπλα του την οικογένεια και τους στενούς του συνεργάτες» αναφέρει η ανακοίνωση της οικογενείας του
(upd 6) Σε ηλικία 84 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος.
Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της οικογένειάς του στο Twitter.
«Ο αγαπημένος μας Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε σήμερα από κοντά μας, ήσυχα στο σπίτι του, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες. Καλό ταξίδι λατρεμένε μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη», τονίζεται στην ανάρτηση της οικογένειάς του.
Η πολιτική σταδιοδρομία του Θεόδωρου Πάγκαλου σημαδεύτηκε από ιστορικά γεγονότα, με την κρίση στα Ίμια, την υπόθεση Οτσαλάν και την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια, να ξεχωρίζουν.
Στην ιστορία έμεινε άλλωστε η φράση «μαζί τα φάγαμε», που προκάλεσε σφοδρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Το 1999, όντας υπουργός Εξωτερικών στη πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη διαχειρίστηκε την υπόθεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ιδρυτή ηγέτη του PKK, ο οποίος κατέφυγε στην Ελλάδα ενώ καταδιωκόταν από την Τουρκία. Χρεώθηκε τη σύλληψη και μεταφορά του στη Τουρκία με συνέπεια ο Θόδωρος Πάγκαλος και τρεις υπουργοί να παραιτηθούν.  
Το 2012 στο e-book του «Μαζί τα φάγαμε», το οποίο είπε σε συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής το 2011 εξήγησε πως «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαμε σε μη ορθολογικές πρακτικές και συμπεριφορές, στην πορεία του χρόνου, σε σχέση με τις δαπάνες και τα έσοδα του κράτους.
Αυτό που λέμε "δημοσιονομική κρίση" είναι και δικό μας δημιούργημα».

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου 
1999-1024x806.jpg


Τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποχαιρετά με δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
«Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ένας πολιτικός με μακρόχρονη διαδρομή, που έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη στη δημόσια ζωή με τους άοκνους αγώνες του για τη δημοκρατία», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Και προσθέτει: «Ήταν από τις ηγετικές μορφές του φοιτητικού κινήματος της δεκαετίας του ’60, μέσα από τη δράση του στη Νεολαία Λαμπράκη, στην Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) και στην παραδοσιακή Αριστερά.
Κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας διαδραμάτισε, πάντα στην πρώτη γραμμή, καθοριστικό ρόλο στην αντίσταση κατά της χούντας, με αναφορά τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στρατεύτηκε στο Πατριωτικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΠΑΜ), με καθοδηγητή τον Μίκη Θεοδωράκη και συνεργάστηκε με άλλες αντιστασιακές οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1974, μετά τη Μεταπολίτευση και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε από την πρώτη στιγμή, στους αγώνες του Κινήματος και πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να εξελιχθεί το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη σε ισχυρό ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.
Ο Θ. Πάγκαλος, από το 1981 ως το 2012, εκλεγόταν πάντα πρώτος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, με έδρα την Ελευσίνα, την πόλη που αγαπούσε και είχε ταυτιστεί. Καθ’ όλη αυτή την περίοδο προσέφερε με σθένος, ακεραιότητα και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες του από θέσεις κυβερνητικής ευθύνης και είχε ξεχωριστή συμβολή στην ισότιμη και ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
Και καταλήγει: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τη σύζυγο και τα παιδιά του».

Μητσοτάκης: Ο Πάγκαλος τάραζε τις κατεστημένες θέσεις με τον θυελλώδη χαρακτήρα του

Μαχητικό πολιτικό που υπηρέτησε με παρρησία τις απόψεις του, χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Θεόδωρο Πάγκαλο που πέθανε στις 31/5/2023 σε ηλικία 84 ετών.
«Το γεγονός ότι για χρόνια βρεθήκαμε σε αντίπαλες παρατάξεις δεν με εμποδίζει να διακρίνω την σφραγίδα του Θόδωρου στην πολιτική ζωή της χώρας.
Με πρώτο χαρακτηριστικό της, την πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη

Μία προσωπικότητα με ξεχωριστό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή δεν βρίσκεται, πια, ανάμεσά μας.
Για παραπάνω από μισό αιώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ένας μαχητικός πολιτικός, υπηρετώντας με παρρησία τις απόψεις του.
Ως στέλεχος της Αριστεράς προδικτατορικά, αλλά και ως υπουργός, αργότερα, πολλών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Σε μία πολυκύμαντη διαδρομή, από την οποία θα ξεχώριζα τη συμβολή του στην εθνική υπόθεση της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο ίδιος έλεγε πάντα ότι χαιρόταν «να χύνει την καρδάρα με το γάλα». Να ταράζει, δηλαδή, τις κατεστημένες θέσεις με τις δικές του ριζοσπαστικές προσεγγίσεις και τον θυελλώδη χαρακτήρα του.
Με όπλο την ευφυΐα, τον κοσμοπολιτισμό, το χιούμορ και την τόλμη του.
Το γεγονός ότι για χρόνια βρεθήκαμε σε αντίπαλες παρατάξεις δεν με εμποδίζει να διακρίνω την σφραγίδα του Θόδωρου στην πολιτική ζωή της χώρας.
Με πρώτο χαρακτηριστικό της, την πίστη στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Στην οικογένεια και τους φίλους του απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.


Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου εξέδωσε και ο Κώστας Σημίτης.
«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένα αυστηρός κριτής των πολιτικών εξελίξεων με στόχο την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης και ακριβούς εικόνας τους.
Θα θυμόμαστε πάντα τη συμβολή του» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του Κώστα Σημίτη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε διατελέσει αρχικά υπουργός Εξωτερικών και στη συνέχεια υπουργός Πολιτισμού (2000).
pagalos_simitis.webp


Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, από την πλευρά του, ανέφερε: «Ο Θόδωρος Πάγκαλος υπήρξε από τους σημαντικότερους αγωνιστές και πολιτικούς της αριστεράς και του σοσιαλιστικού κινήματος. Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αναλυτική και συνθετική δυνατότητά του και τον πλούτο των γνώσεων του, τον καθιστούσαν στέλεχος αναφοράς στην πολιτική ζωή του τόπου. Συνεργαστήκαμε συστηματικά με τον Θόδωρο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησα τη θέληση και τον πατριωτισμό του. Τον Θόδωρο Πάγκαλο τον εκτιμούσες ακόμη και όταν διαφωνούσες ριζικά με τις απόψεις του. Όσοι τον γνωρίσαμε και αγωνιστήκαμε μαζί του θα έχουμε πάντα στη σκέψη μας τον πνευματώδη λόγο του. Καλό ταξίδι φίλε Θόδωρε».
Τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Θόδωρου Πάγκαλου εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε δήλωσή του για τον χαμό του Θ. Πάγκαλου, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Έχω την αίσθηση ότι γνώρισα καλά τον πολύπτυχο, αντιφατικό και γοητευτικό Θόδωρο Πάγκαλο, αυτήν την εμβληματική φυσιογνωμία της Μεταπολίτευσης και όχι μόνο του κομματικού του χώρου και τον αποχαιρετώ με λύπη ως φίλο».

Δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου

«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πορεύτηκε από πολύ νέος μέσα στην Ιστορία. Εισήλθε στο τοπίο της Mεταπολίτευσης έχοντας ήδη συσσωρεύσει γνώσεις, ακαδημαϊκούς τίτλους και πολιτικές εμπειρίες κυρίως από τον χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς. Ταίριαζε στον στρόβιλο του ΠΑΣΟΚ. Υπό την αιγίδα του Ανδρέα Παπανδρέου ο Θεόδωρος Πάγκαλος ταυτίστηκε με τη μαχητική και ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο την αντίληψη ότι η ΕΕ είναι ένα πεδίο διαρκούς και σκληρής διαπραγμάτευσης. Αυτό το έκανε με το δικό του δυναμικό προσωπικό ύφος γνωρίζοντας όμως καλά τους πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων και τα όρια που τίθενται. Συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές όλων των κυβερνητικών περιόδων του ΠΑΣΟΚ και με ιστορικές επιτυχίες όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνδέθηκε και με στιγμές ιδιαίτερα δύσκολες όπως τα Ίμια και η υπόθεση Οτσαλάν. Δεν του έλειψαν ούτε οι προκλήσεις ούτε οι εμπειρίες. Και στην επώδυνη περίοδο της οικονομικής κρίσης και των αντιδημοφιλών αποφάσεων στάθηκε ακλόνητος στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Συνυπήρξαμε ως υπουργοί πολλών κυβερνήσεων, τελικά ως αντιπρόεδροι δυο κυβερνήσεων της περιόδου της κρίσης. Συμπλεύσαμε και διαφωνήσαμε σε εκτιμήσεις και επιμέρους χειρισμούς. Έχω την αίσθηση ότι γνώρισα καλά τον πολύπτυχο, αντιφατικό και γοητευτικό Θόδωρο Πάγκαλο, αυτήν την εμβληματική φυσιογνωμία της Μεταπολίτευσης και όχι μόνο του κομματικού του χώρου και τον αποχαιρετώ με λύπη ως φίλο. Τα συλλυπητήρια μου στην Χριστίνα, τα παιδιά του, όλους τους δικούς του ανθρώπους».
Συλλυπητήρια δήλωση για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Άδωνις Γεωργιάδης.. «Ειλικρινή Συλλυπητήρια στην Οικογένειά του Θεοδώρου Παγκάλου. Ένας ευφυής άνθρωπος που αγαπούσε την Ελλάδα. Καλό του ταξίδι!» ανέφερε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης.
Στη δική του συλλυπητήρια ανάρτηση, ο δημαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ευφυέστατος, ευρυμαθής και πάντοτε με το θάρρος της γνώμης του. Ακατάβλητο σκαρί μιας άλλης εποχής. Έλειψε πρόωρα από την πολιτική. Θα μας λείψει και από τη ζωή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Θεόδωρου Πάγκαλου εξέφρασε και ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Κουμεντάκης. «Με δυναμική παρουσία από τα νεανικά του χρόνια, στο φοιτητικό κίνημα, στη Νεολαία Λαμπράκη και στον αντιδικτατορικό αγώνα, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε πάντοτε μια ισχυρή φωνή και αναλυτική σκέψη, που τον καθιστούσε σημαντικό συνομιλητή στις πολιτικές συζητήσεις και εξελίξεις. Το 2000 διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού, μεταξύ των πολλών θέσεων ευθύνης που ανέλαβε στην πολιτική του πορεία, με τις οποίες αφήνει έντονο αποτύπωμα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» είπε χαρακτηριστικά.
Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Θεόδωρου Πάγκαλου εξέφρασε και ο ευρωβουλετής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter. «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν ένας πολιτικός με μακρά πορεία. Τα θερμα μου συλλυπητήρια στους οικείους του» ανέφερε.
Συγκινητική ήταν η ανάρτηση του πρώην νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος ανέφερε: «Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο Θόδωρο Πάγκαλο, έναν ευπατρίδη της πολιτικής, έναν ευφυή άνθρωπο. Ο Θόδωρος Πάγκαλος στη συνεργασία μας, τόσο στη Νομαρχία Αθηνών όσο και στην Περιφέρεια Αττικής, ήταν πάντα δίπλα μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».
Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια: «Ο Θεόδωρος Πάγκαλος άφησε έντονη την προσωπική του σφραγίδα σε όλα τα δημόσια αξιώματα τα οποία υπηρέτησε. Συνέβαλε ως Υπουργός Εξωτερικών στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στις κρίσιμες στιγμές μετά το 2015 τάχθηκε ανοιχτά, αγνοώντας το προσωπικό πολιτικό κόστος, κατά των επικίνδυνων πειραματισμών σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές μας αφετηρίες, κάθε συζήτηση μαζί του ήταν πάντα χρήσιμη και διαφωτιστική. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδεσε το όνομά του με την κρίση των Ιμίων και την υπόθεση Οτσαλάν

Tα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Θεόδωρου Πάγκαλου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επί χρόνια υπουργός, που συνέδεσε το όνομά του με κρίσιμες ιστορικές στιγμές.
Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και ήταν ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε την κρίση των Ιμίων και την υπόθεση Οτσαλάν.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βιογραφικά στοιχεία του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος (γενν. 17 Αυγούστου 1938 - 31 Μαΐου 2023) ήταν Έλληνας πολιτικός, πρώην βουλευτής και υπουργός, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου (7 Οκτωβρίου 2009 – 17 Μαΐου 2012) και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας την ίδια περίοδο, ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μετείχε από την ίδρυσή του.
Γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938 και είναι γιος του Αντιπτέραρχου της Πολεμικής Αεροπορίας Γεωργίου Πάγκαλου που διετέλεσε Υπαρχηγός ΓΕΑ.
Από την πλευρά του πατέρα του είναι ανιψιός του Αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Θησέα Παγκάλου και εγγονός του ομώνυμου στρατηγού και δικτάτορα Θεόδωρου Δ. Πάγκαλου. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο Αθηνών.
Σπούδασε Νομική και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης ανακηρύσσεται το 1973 διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού 1 (Πάνθεον-Σορβόννη). Από το 1969 έως το 1978 εργάστηκε ως ερευνητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και κατόπιν ορίστηκε Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου.
Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και το 1968 το δικτατορικό καθεστώς του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια, την οποία επανέκτησε μετά τη Μεταπολίτευση.
Από το 1969 μέχρι το 1978 εργάσθηκε στη Σορβόνη ως Εντεταλμένος Διδάσκαλος και Ερευνητής σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, προγραμματισμού και χωροταξίας. Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του ίδιου Πανεπιστημίου.
Το 1978 έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Ελευσίνα και κατετάγη τρίτος. Επίσης σε νεαρή ηλικία είχε δραστηριοποιηθεί και στο ΚΚΕ. Στη διάσπαση του 1968 ακολούθησε το ΚΚΕ εσωτερικού και αργότερα αποστασιοποιήθηκε αναπτύσσοντας στενές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση του το 1974.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Το 1981 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ιδιότητα την οποία κατείχε αδιάλειπτα μέχρι το 2012.
Ήταν μέλος της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Εμπορίου και λίγο αργότερα μετακινήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ως υφυπουργός για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις συμβάλλοντας στην διαμόρφωση των Μ.Ο.Π.
Διετέλεσε Υφυπουργός Εμπορίου (1982), Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1984), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (1985-1989). Κατά την περίοδο 1989 μέχρι 1993 ορίστηκε Αντιπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Τον Οκτώβριο 1993 ορκίστηκε και πάλι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
Τον Ιούλιο 1994 αναλαμβάνει Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Τον Ιανουάριο 1996 ορκίστηκε Υπουργός Εξωτερικών ασκώντας τα καθήκοντά του μέχρι τον Φεβρουάριο 1999.
Τον Απρίλιο 2000 ορκίσθηκε Υπουργός Πολιτισμού διατηρώντας το αξίωμα έως το Νοέμβριο 2000.
Διετέλεσε Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τον Ιούνιο 2003 ορίσθηκε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Τον Νοέμβριο του 2004 ορίσθηκε Συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Επανεκλέχθηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ορίσθηκε αρμόδιος του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών.
Στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης ενώ σήμερα προΐσταται στον νευραλγικό Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας.
Τον Σεπτέμβριο του 2006 ανέλαβε Γενικός Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση.
Από το 2004 έως τις εκλογές του 2009 εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στις 6 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. 
Άσκησε τα καθήκοντά του μέχρι τον Μάϊο του 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης