Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χειρουργικό ρωσικό χτύπημα κατέστρεψε την έδρα της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών - Οι Wagner έτοιμοι για Belgorod

Χειρουργικό ρωσικό χτύπημα κατέστρεψε την έδρα της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών - Οι Wagner έτοιμοι για Belgorod
Ρωσικά όπλα ακριβείας έπληξαν την αεράμυνα της Ουκρανίας σε βασικές στρατιωτικές τοποθεσίες σε Kharkiv, Krasny Liman, Lugansk
Σχετικά Άρθρα
(upd 9)Xειρουργικά ρωσικά χτυπήματα καταστρέφουν στρατηγικές ουκρανικές θέσεις άμυνας σε Kharkiv, Krasny Liman, Lugansk και όπλα αντιαεροπορικής άμυνας κατά την διάρκεια της νύχτας, την ώρα που στο πρόβλημα των αμυντικών ελλείψεων οι Ουκρανοί δέχτηκαν σοβαρό χτύπημα στην καρδιά της πληροφόρησης την έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), και με παρέμβαση των ΗΠΑ, αναβάλλεται εκ νέου και κατά 8η φορά η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων, γεγονός που επιδεινώνει την άσχημη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο ουκρανικός στρατός, καλώντας για στράτευση ανδρών από 16 ετών έως 60 ετών γιατί οι Ταξιαρχίες παραπαίουν…και το αμερικανικό Πεντάγωνο παραδέχεται, διά στόματος Mark Milley πως πέραν της έλλειψης όπλων, δεν είναι καθόλου έτοιμοι για μία αντεπίθεση!
 Βαριές απώλειες καταγράφουν οι ουκρανικές δυνάμεις σε μάχες στη λεκάνη του Donbass και σε επιχειρήσεις, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως αναγνωριστικές εν όψει της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης.
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 220 Ουκρανούς στρατιωτικούς στην κατεύθυνση του Donetsk, δήλωσε το Σάββατο (3/6/2023) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν έως και 85 Ουκρανούς στρατιώτες στην κατεύθυνση του Krasny Liman ανακοίνωσε η Μόσχα.
Επίσης καταστράφηκαν φορτηγά, αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Gvozdika και Akatsiya, καθώς και οβιδοβόλα D-20 και D-30.
Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών της 67ης ΜηχανοκίνητηςΤαξιαρχίας της Ουκρανίας και απέτρεψαν επιχείρηση μιας ουκρανικής ειδικής ομάδας αναγνώρισης κοντά στον οικισμό Kuzmino, στο Lugansk.
Η ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό σε αυτήν την κατεύθυνση κατέβαλαν την αντίσταση εχθρικών μονάδων κοντά στους οικισμούς Nevskoye, Chervonaya Dibrova (Lugansk) και Grigorovka (Donetsk).
Την ίδια ώρα οι Wagner δηλώνουν έτοιμοι να αναπτυχθούν στο Belgorod και να το προστατεύσουν από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

Κατάρριψη Storm Shadow και HIMARS

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα της ρωσικής αεράμυνας, που δεν …προλαβαίνει να καταρρίπτει τα δυτικά συστήματα.
Τις τελευταίες 24 ώρες, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν 2 πυραύλους Storm Shadow, 7 ρουκέτες HIMARS και κατέρριψαν 16 drones, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (3/6/2023) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
Σύμφωνα με το Ρώσο στρατηγό, 16 drones καταρρίφθηκαν κοντά σε οικισμούς Olshana ( Kharkov), Kremennaya, Pilipovka (Lugansk), Dmitrovka, Kirillovka (Donetsk), Sladkaya Balka, Peremozhnoye (περιοχή Zaporozhia) και Golaya Pristan (περιοχή Kherson).

Η ρωσική αεράμυνα απέτρεψε πυραυλική επίθεση στο Berdyansk

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους στο Berdyansk.
Ωστόσο και οι έξι πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αεράμυνας, ανακοίνωσε η διοίκηση της πόλης.
«Γύρω στις 6.40 μ.μ. του Σαββάτου (3/6/2023) μια σειρά από εκρήξεις συγκλόνισαν το Berdyansk.
Το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε ξανά να χτυπήσει μια ειρηνική πόλη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η αεράμυνα κατέρριψε έξι πυραύλους», έγραψε η διοίκηση της πόλης στο κανάλι της στο Telegram.

Mark Milley, Πεντάγωνο: Ένας σοβαρός στρατός θέλει χρόνο για να σχηματιστεί

Η Ουκρανία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η προγραμματισμένη μεγάλη αντεπίθεσή της πλησιάζει και είναι επικείμενη, μετά τη σημαντική νίκη της Ρωσίας επί της στρατηγικής πόλης Bakhmut της περιφέρειας του Donetsk, ωστόσο, ο στρατηγός Mark Milley επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες έχουν υποσχεθεί στην Ουκρανία δεν θα είναι έτοιμα εγκαίρως για την αντεπίθεση.
Είπε ότι η εγκεκριμένη εκπαίδευση σε αυτά τα εξελιγμένα και προηγμένα οπλικά συστήματα για τους Ουκρανούς έχει ξεκινήσει, αλλά ότι θα πάρει "πολύ σημαντικό χρόνο".

«Όλοι αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανία χρειάζεται μια εκσυγχρονισμένη Πολεμική Αεροπορία», είπε ο Milley.
«Θα πάρει αρκετό χρόνο».
Ο Πρόεδρος Biden είχε καθυστερήσει τον περασμένο μήνα να δώσει στις ευρωπαϊκές χώρες τη δυνατότητα να μεταφέρουν F-16 στην Ουκρανία, αλλά οι Ουκρανοί πιλότοι έχουν μεγάλη εμπειρία μόνο σε αεροσκάφη σοβιετικής και ρωσικής κατασκευής, πρέπει να εκπαιδευτούν εκτενώς στα αεροσκάφη που σχεδίασαν και κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ.
Αυτό μπορεί να διαρκέσει έξι μήνες έως ένα χρόνο ή περισσότερο.
Σύμφωνα με το AP, ο Milley είπε ότι «ο λεπτομερής σχεδιασμός για τα μεγέθη των τάξεων, τους τύπους τακτικών πτήσης και τις τοποθεσίες για εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των ΗΠΑ και συμμάχων όπως η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν ήδη δεσμευτεί να παρέχουν F-16».

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι ίδιες οι ΗΠΑ πρόκειται να παράσχουν τελικά τα μαχητικά αεροσκάφη απευθείας στις δυνάμεις της Ουκρανίας ή αν απλώς θα υποστηρίξουν τρίτες χώρες που τα δίνουν και θα υποστηρίξουν την εκπαίδευση στα F-16.
Όσον αφορά την εκπαίδευση αρμάτων μάχης Abrams, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, «περίπου 200 Ουκρανοί στρατιώτες ξεκίνησαν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 12 εβδομάδων στη Γερμανία για τα άρματα μάχης των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο για να τους διδάξουν πώς να χειρίζονται, να πυροβολούν και να διεξάγουν επιχειρήσεις συνδυασμένων όπλων με τα προηγμένα θωρακισμένο σύστημα», αναφέρει το AP.
Το πλήρωμα υποστήριξης για την τροφοδοσία δεξαμενών και τη συντήρηση φορτηγών καυσίμων, υποβάλλονται επίσης σε εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν άλλοι 200 στρατιώτες.
Συνολικά, περίπου 300 άρματα μάχης έχουν δεσμευτεί από τους δυτικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard 2 και των κύριων αρμάτων μάχης Challenger του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ουάσιγκτον αναμένεται να παραδώσει 31 άρματα μάχης Abrams εβδομήντα τόνων στο Κίεβο μέχρι το φθινόπωρο.

Οι Wagner έτοιμοι για Belgorod

Ο Yevgeni Prigozhin, επικεφαλής του ρωσικού στρατιωτικού ομίλου Wagner, διαβεβαίωσε πως, «αν το (ρωσικό) υπουργείο άμυνας δεν σταματήσει αυτό που συμβαίνει στην περιφέρεια του Belgorod (...), όπου ρωσικά εδάφη βομβαρδίζονται από τους Ουκρανούς τότε προφανώς θα φθάσουμε εμείς εκεί».
«Θα υπερασπιστούμε το ρωσικό λαό μας και όλους αυτούς που ζουν εκεί», πρόσθεσε σε ηχογραφημένο μήνυμά του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του, διευκρινίζοντας πως οι άνδρες του δεν θα περιμένουν «πρόσκληση» ούτε την άδεια για να αναπτυχθούν στην περιφέρεια αυτή.
Το μόνο πράγμα που θα ζητήσουμε, είναι πυρομαχικά, για να μην καταντήσουμε, όπως λέμε εμείς, γυμνοί στο κρύο, πρόσθεσε ο Prigozhin.
Στον τελευταίο βομβαρδισμό των Ουκρανών στο Belgorod και σε ρωσικό έδαφος σκοτώθηκαν δύο πολίτες.

Οι ουκρανικές απώλεις - Οι Ρώσοι έπληξαν την έδρα των μυστικών πληροφοριών του στρατού

Τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, αξιωματούχοι της Μόσχας αποκάλυψαν τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων και εξήγησαν τον πραγματικό λόγο πίσω από τις πρόσφατες προσπάθειες του Κιέβου να εξαπολύσει επιθέσεις στη ρωσική επικράτεια που δεν έχουν στρατιωτικούς στόχους, αλλά αποσκοπούν στην απόκρυψη των ουκρανικών απωλειών από το κοινό.
Σχολιάζοντας τη σημερινή επίθεση από ουκρανικά UAV στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αποκάλυψε ότι πριν από δύο ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την έδρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR).
«Σε απάντηση, όπως γνωρίζετε, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο.... του εκφοβισμού της Ρωσίας και των Ρώσων πολιτών με επιθέσεις σε κτίρια κατοικιών», είπε ο πρόεδρος.
«Αυτό είναι σαφές σημάδι τρομοκρατικής δραστηριότητας..., προσπάθειες να προκαλέσουν μια απάντηση από τη Μόσχα, και αντίποινα», πρόσθεσε.

- Το χτύπημα στο αρχηγείο του GUR επιβεβαιώνεται από τα πλάνα που κυκλοφόρησαν από το Κίεβο.

- Η κυκλοφορία αποκλείστηκε στη γέφυρα της Αβάνας που συνδέει το νησί Rybalsky, όπου βρίσκεται το αρχηγείο πληροφοριών, με το Podol.
O Ρώσος υπουργός Άμυνας Στρατηγός Sergei Soygu πραγματοποίησε τη διάσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δίνοντας τις απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) τον Μάιο του 2023.
- Ο ρωσικός στρατός έπληξε ένα άλλο σύστημα αεράμυνας Patriot στο Κίεβο.
Τον περασμένο μήνα, η AFU έχασε πάνω από 16 χιλιάδες στρατιωτικούς,
- 16 αεροσκάφη,
- 5 ελικόπτερα,
- 466 UAV και
- περισσότερα από 400 άρματα μάχης.
Τα ρωσικά στρατεύματα αναχαίτισαν:
- 29 πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow σε ένα μήνα.

- 196 ρουκέτες HIMARS,
- 16 πύραυλοι HARM.

- Μεγάλες δυτικές αποθήκες όπλων στο Khmelnitsky, Ternopol και Mykolaiv καταστράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Washington Post: Οι αμερικανοί αποθαρρύνουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση δεν είναι έτοιμοι

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, που θα οδηγήσουν σε «λουτρό αίματος», σύμφωνα με την Washington Post.
«Ανησυχώ πολύ που η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέγεθος αυτών των δυσκολιών», αναφέρει ο πρώην μηχανικός του αμερικανικού στρατού Steve Danner.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας περιμένουν πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να περάσουν από τα δικά τους ναρκοπέδια, τα οποία θα είναι αρκετά δύσκολο να καθαριστούν, φοβούνται οι δυτικοί ειδικοί.
Εάν όλα αυτά λειτουργούν, τότε θα μπορούσε να εξελιχθούν σε λουτρό αίματος για τους Ουκρανούς.
Αυτό μοιάζει πολύ με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε ένας απόστρατος αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών και εμπειρογνώμονας άμυνας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.
Ο χρόνος της ουκρανικής αντεπίθεσης έχει μετατοπιστεί επανειλημμένα και συνεχίζει να μεταβάλλεται.
Σύμφωνα με Ρώσους εμπειρογνώμονες, αυτό οφείλεται, πρώτον, στον πόλεμο πληροφοριών - οι συνεχείς ανακοινώσεις για μια επικείμενη επίθεση έχουν σχεδιαστεί για να κρατήσουν τη Ρωσία σε αιχμή - και, δεύτερον, στο γεγονός ότι η Δύση απαιτεί γρήγορα κέρδη.... τα οποία δεν θα έρθουν...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέβαλαν την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας – Οι Ουκρανοί ελπίζουν σε ακύρωση

Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αναφέρθηκε πότε να περιμένουμε επιτέλους την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία θα γονατίσει τον ρωσικό στρατό: η επίθεση θα ξεκινήσει σίγουρα αυτό το καλοκαίρι.
Προφανώς, ο Kirby θα μπορούσε να ανακοινώσει την αντεπίθεση έως το τέλος του 2023 ή σε μια πενταετία.
Αν συγκρίνουμε τις προηγούμενες δηλώσεις αξιωματούχων στη Δύση με τις τρέχουσες, και η επιθυμία να μεταδώσουν ένα μήνυμα που εμπνέει αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη η αναβλητικότητα υπερισχύει…
Ιδιαίτερα οι αναφορές του Kirby έρχονται σε αντίθεση με την υστερία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα κορυφαία δυτικά ΜΜΕ.

Οι ΗΠΑ στρέφονται στην Ιαπωνία για πυρομαχικά

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το οπλοστάσιο των Ουκρανών για να στηρίξει την αντεπίθεση του στρατού τους κατά της Ρωσίας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει να αγοράσει εκρηκτικό υλικό από την Ιαπωνία, κατάλληλο για χρήση σε βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Το αίτημα αποτελεί την πρώτη πολιτική δοκιμασία για την αντιμιλιταριστική φιλοσοφία που υιοθέτησε η Ιαπωνία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και των ειδικών περιορισμών που διέπουν τις εξαγωγές όπλων της χώρας στο εξωτερικό.
Παρά τους περιορισμούς αυτούς, ωστόσο, η ιαπωνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ ότι μπορούν να δώσουν εκρηκτικό υλικό.
«Υπάρχει τρόπος για τις Ηνωμένες Πολιτείες να αγοράσουν εκρηκτικά από την Ιαπωνία», δήλωσε στο Reuters άτομο με γνώση των διαπραγματεύσεων, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Το TNT θα ξεπεράσει τα εμπόδια στις εξαγωγές επειδή θεωρείται προϊόν «διπλής χρήσης», όχι δηλαδή ρητά στρατιωτικής φύσης -- σε αντίθεση, για παράδειγμα, με μια συναρμολογημένη οβίδα πυροβολικού - και μπορεί να εξαχθεί ως βιομηχανικό προϊόν.
Παράλληλα, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Οικονομίας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι οι κανόνες εξαγωγών της χώρας απαιτούν αξιολόγηση της πρόθεσης του αγοραστή για το προϊόν, και κυρίως μια απάντηση στο ερώτημα αν η προβλεπόμενη χρήση του υπό εξαγωγή υλικού θα υπονομεύσει τη διεθνή ασφάλεια.

Zelensky στη WSJ: Συζητάται η αντεπίθεση, δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί, πως θα εξελιχθεί, αλλά είμαστε έτοιμοι

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να εξαπολύσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της για να ανακαταλάβει τις περιοχές που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του ο ρωσικός στρατός, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 3/6 στη Wall Street Journal.
«Δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, αλλά πιστεύουμε απόλυτα ότι θα επιτύχουμε», τόνισε ο Zelensky.
«Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί να εξελιχθεί με πολλούς τρόπους, διαφορετικούς.
Αλλά θα το κάνουμε και είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε.
Το Κίεβο ελπίζει ότι η αντεπίθεσή του θα αλλάξει τη δυναμική του πολέμου που ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 2022.
Μια μακρά περίοδος ξηρού καιρού σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας οδήγησε την προσδοκία ότι η αντεπίθεση μπορεί να είναι επικείμενη.

Πέφτουν χιλιάδες φυσίγγια κάθε μέρα στον πόλεμο Ρώσων - Ουκρανών

Ο πόλεμος της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό υπόθεση του πυροβολικού με τις δύο πλευρές να ρίχνουν πολλές χιλιάδες φυσίγγια κάθε μέρα και τις βιομηχανίες να μην προλαβαίνουν να καλύψουν τις ανάγκες.
Τον Δεκέμβριο, η Υπουργός Στρατού Christine Wormuth είπε ότι η αμερικανική βιομηχανία όπλων θα αυξήσει την παραγωγή βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών από 14.000 βλήματα το μήνα σε 20.000 την άνοιξη και 40.000 έως το 2025.
Η είδηση για μια συμφωνία αγοράς TNT των ΗΠΑ από την Ιαπωνία έρχεται μετά την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Loyd Austin στην χώρα της Ασίας την περασμένη εβδομάδα.
Εάν κλείσει η συμφωνία, τα εκρηκτικά θα χρησιμοποιηθούν από τις αμερικανικές βιομηχανίες κατασκευής πυρομαχικών.
Απηχώντας τα αισθήματα της πλειοψηφίας των χωρών της Δύσης όπως εκφράζονται από τις ΗΠΑ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Fumio Kishida δήλωσε ότι αν η Ρωσία θριαμβεύσει στην Ουκρανία, θα ενθαρρυνθεί η εισβολής της Κίνας στην Ταϊβάν.
Η Ιαπωνία έχει δώσει μέχρι στιγμής βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά μη στρατιωτικού τύπου, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, κρανών και σακακιών, ενώ τον Απρίλιο δεσμεύτηκε να την προμηθεύσει με φορτηγά.
Αν η συμφωνία για την πώληση TNT στις ΗΠΑ ολοκληρωθεί, η Ιαπωνία θα διαβεί οριστικά το Ρουβίκωνα, εγκαταλείποντας τις αρχές της ειρήνης που υιοθέτησε μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και θα περάσει στην αντίπερα όχθη του μιλιταρισμού.

Η υστερία της Δύσης

1η Μαΐου: «Η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια αποφασιστική αντεπίθεση».
9 Μαΐου: «Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν σε μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας».
12 Μαΐου: «Ουκρανική αντεπίθεση: έρχεται η αποφασιστική στιγμή στον πόλεμο».
27 Μαΐου: « Η επιτυχημένη εκστρατεία της Ουκρανίας θα μπορούσε να αναγκάσει τον Putin να υποστεί ολοκληρωτική ήττα».
28 Μαΐου: «Η Ουκρανία είναι έτοιμη να εξαπολύσει την πολυαναμενόμενη επίθεση».
29 Μαΐου: «Αποκλειστικό: Η Ουκρανία προετοιμάζει μια αντεπίθεση στο μέτωπο στην περιοχή Bakhmut».
30 Μαΐου: «Το φονικό χτύπημα της Ουκρανίας είναι έτοιμο».
Βλέπουμε ότι το δυτικό κατεστημένο, άμεσα, έμμεσα, επίσημα, ανεπίσημα, απαιτεί από την Ουκρανία μια νικηφόρα αντεπίθεση, η οποία δεν υπάρχει πουθενά στο μέτωπο…

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας την Άνοιξη του 2023... μετατράπηκε σε Καλοκαίρι του 2023...

Στην πραγματικότητα, η επίθεση φάντασμα των δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα ελεγχόμενα από τη Δύση μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και αρκετό καιρό. και η πλειονότητα των χρηστών τροφοδοτείται συνεχώς με μια ροή υπερβολικών ισχυρισμών που επιμένουν ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να καταρρεύσουν. 
Τα παραμύθρια όμως δεν πείθουν.
Η απώλεια της «όχι πολύ στρατηγικής» πόλης Bakhmut μετά από αποτυχημένες και αιματηρές απόπειρες του καθεστώτος της Ουκρανίας να αντεπιτεθεί εκεί, αντιμετωπίζονται ως ασήμαντες λεπτομέρειες.
Σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν την πραγματικότητα, οι δυτικοί διπλωμάτες έχουν υιοθετήσει αυτό που πιθανότατα πιστεύουν ότι είναι μια νέα λαμπρή στρατηγική.
Σύμφωνα με αυτή την νέα προπαγάνδα, η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει και οι επιθέσεις σε πολιτικούς ή στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία, είναι μέρος του σχεδίου...

Το χάσμα μεταξύ των γεγονότων και της πραγματικότητας είναι ακόμα πολύ μεγάλο.
Έτσι, το καθεστώς του Κιέβου έχει στρέψει το ενδιαφέρον του από τις προσπάθειές του να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης σε επιθέσεις δολιοφθοράς και τρομοκρατικές ενέργειες.
Αυτό ξεκίνησε με την εντατικοποίηση των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους βομβαρδισμούς πυροβολικού σε ρωσικές συνοριακές περιοχές, ακολούθησε μια αποτυχημένη προσπάθεια ανατίναξης ενός ρωσικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, η επιδρομή σε χωριά στην περιοχή του Belgorod και η αναποτελεσδματική επίθεση με drone  στη Μόσχα.
Η Ουκρανία έχει λίγες επιλογές για να πραγματοποιήσει αποτελεσματικά πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές εντός της Ρωσίας.
Έτσι, ο κύριος στόχος τέτοιων επιθέσεων είναι να τρομοκρατήσουν τον ρωσικό πληθυσμό, να καταστρέψουν την αστική υποδομή και να κερδίσουν προβολή από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να ρουφήξουν ακόμη περισσότερη ξένη χρηματοδότηση στη μαύρη τρύπα του λεγόμενου ουκρανικού αγώνα για τη δημοκρατία.
Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες θα εντείνουν περαιτέρω τη σπείρα της κλιμάκωσης. 
Η τρέχουσα κατάσταση στις περιοχές Donbass, Kherson και Zaprorozhie δεν αφήνει περιθώρια για μια επιτυχημένη επίθεση των Ουκρανών κατά των ρώσων... οπότε οι τρομοκρατικές ενέργειες θα συνεχιστούν...

Trump: Ο στρατός μας δεν έχει άλλα πυρομαχικά – Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει άλλα πυρομαχικά διότι έχουμε παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες στην Ουκρανία υποστήριξε ο Donald Trump, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Σε δηλώσεις του ο Trump επανέλαβε πως εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θα φέρει σε απευθείας διαπραγματεύσεις τη Ρωσία και την Ουκρανία προκειμένου να τερματιστεί το συντομότερο ο μεταξύ τους πόλεμος.
«Ο στρατός μας δεν έχει πυρομαχικά, έχουμε παραδώσει πολύ μεγάλες ποσότητες, σχεδόν τα πάντα στην Ουκρανία.
Θα τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους, αλλά θέλω να σταματήσει ο πόλεμος.
Δεν θέλω να συνεχιστεί» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News ο Trump, ο οποίος υπογράμμισε πως θα καταφέρει μέσα σε 24 ώρες να βάλει τέλος στις στρατιωτικές συγκρούσεις.

SOS Stoltenberg: Να αυξηθεί η παραγωγή όπλων - Εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του ΝΑΤΟ λόγω Ουκρανίας

Να αυξήσουν την παραγωγή όπλων, διότι τα αποθέματα εξαντλήθηκαν λόγω των προμηθειών στην Ουκρανία καλεί τα κράτη μέλη της Συμμαχίας ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
«Οι σύμμαχοι έχουν ξεμείνει από αποθέματα, προκειμένου να μπορέσουν να υποστηρίξουν την Ουκρανία.
Επομένως, πρέπει να αυξήσουμε την παραγωγή για να πετύχουμε νέους στόχους» ανέφερε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο Stoltenberg.
Μάλιστα ο Stoltenberg προέτρεψε τους συμμάχους «να υπογράψουν συμβόλαια, διότι μόνο τότε η βιομηχανία θα είναι έτοιμη να επενδύσει και να αυξήσει την παραγωγή».
Κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11 με 12 Ιουλίου, τα κράτη – μέλη της Συμμαχίας πρόκειται να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της παραγωγής αλλά και για την αύξηση κοινών αγορών έτσι ώστε να συνεχίσουν να συνδράμουν την Ουκρανία και παράλληλα να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες.

Η Δύση αρχίζει την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε F-16

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να αρχίσει στη Μεγάλη Βρετανία η εκπαίδευση των πρώτων Ουκρανών πιλότων σε δυτικά μαχητικά αεροσκάφη.
Αυτό αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο της Μ. Βρετανίας, επικαλούμενο τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Rishi Sunak στον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky στο περιθώριο των χθεσινών εργασιών της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Μολδαβία.
«Ο πρόεδρος ενημέρωσε για την κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν πως η διεθνής κοινότητα μπορεί να υποστηρίξει την αντεπίθεση της Ουκρανίας.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα σχέδια για την έναρξη εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός των επόμενων εβδομάδων» επισημαίνει το πρωθυπουργικό γραφείο της Μ. Βρετανίας, τονίζοντας ότι ο Sunak διαβεβαίωσε τον Zelensky πως η θέση της Μ. Βρετανίας είναι πως «η Ουκρανία ανήκει στο ΝΑΤΟ».
01_12.JPG
02_10.JPG
03_3.JPG
04_5.JPG
05_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης