Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα…αντιδημοκρατικά χνάρια της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ - Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στις εκλογές (25/6)

Στα…αντιδημοκρατικά χνάρια της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ - Κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στις εκλογές (25/6)
Το ΠΑΣΟΚ ζητά επί της ουσίας από το Α1 Τμήμα να παρακάμψει τις τρεις συνεχόμενες τροπολογίες της ΝΔ κατά παράβαση του Συντάγματος, προκειμένου να αποκλειστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη
Σχετικά Άρθρα
Σε απόλυτη σύμπλευση με τη ΝΔ και με τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, υπόμνημα για να εμποδίσει τη νέα προσπάθεια του Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές και να εισέλθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, θα είναι «πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν θα επιτρέψει σε ένα εγκληματικό μόρφωμα, μετά την υπονόμευση της Δημοκρατίας μας να επιδοθεί στην κοροϊδία και τον εξευτελισμό των θεσμών της, με το τέχνασμα του συνδυασμού ανεξαρτήτων υποψηφίων, που μόνο σκοπό έχει την καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης».
Επίσης υπογραμμίζει ότι «η περιφρούρηση της συνταγματικής τάξης και της δημοκρατίας μας ήταν το πρωταρχικό μέλημά μας σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή».
Το ΠΑΣΟΚ ζητά επί της ουσίας από το Α1 Τμήμα να παρακάμψει τις τρεις συνεχόμενες τροπολογίες της ΝΔ κατά παράβαση του Συντάγματος, προκειμένου να αποκλειστεί η υποψηφιότητα Κασιδιάρη.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα

Την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος βουλευτής στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ανακοίνωσε και επισήμως στις 2/6/2023 ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Η υποψηφιότητά μου βασίζεται στα άρθρα 29 και 51 του Συντάγματος, αλλά και στον ισχύοντα εκλογικό νόμο (όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις τροπολογίες Βορίδη - Γεραπετρίτη) που προβλέπει τη συμμετοχή στις εκλογές όχι μόνο κομμάτων, αλλά και συνασπισμών ανεξαρτήτων υποψηφίων, σημειώνει μεταξύ άλλων ο έγκλειστος υποψήφιος βουλευτής.
Να σημειωθεί ότι με την κίνηση αυτή ο Κασιδιάρης δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς πριν από τον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος Έλληνες από τον Άρειο Πάγο για τις πρώτες εκλογές (21/5) με βάση τις εκλογικές εκτιμήσεις κατέγραφε ποσοστό που προσέγγιζε το 5%.

Η ανάρτηση Κασιδιάρη

Επιδόθηκε στον Άρειο Πάγο η δήλωση του Συνασπισμού Ανεξαρτήτων Υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» με υποψηφίους σε όλη την επικράτεια.
Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών και θα διεκδικήσω τη δυναμική επάνοδό μου στην βουλή.
Η υποψηφιότητά μου βασίζεται στα άρθρα 29 και 51 του Συντάγματος, αλλά και στον ισχύοντα εκλογικό νόμο (όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις τροπολογίες Βορίδη - Γεραπετρίτη) που προβλέπει τη συμμετοχή στις εκλογές όχι μόνο κομμάτων, αλλά και συνασπισμών ανεξαρτήτων υποψηφίων.
Αυτή την φορά το Α1 τμήμα δεν θα πρέπει απλά να παραβιάσει το Σύνταγμα για να με αποκλείσει από τις εκλογές. Θα πρέπει να ξεπεράσει και τις τρεις συνεχόμενες τροπολογίες που νομοθέτησε κατά παράβαση του Συντάγματος και σε καθεστώς πανικού η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Θα πρέπει να αποφανθεί ότι ο Βορίδης και ο Γεραπετρίτης δεν ήξεραν τι έγραφαν, καθώς δεν συμπεριέλαβαν στις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις τους, τους συνασπισμούς ανεξαρτήτων υποψηφίων.
Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι ο αγώνας για την Πατρίδα και την Ελευθερία δεν σταματά και δεν κάμπτεται, όσα εμπόδια και να θέσει απέναντί μας το σύστημα εξουσίας.
Θα πάμε μέχρι το τέλος, μέχρι την τελική νίκη των Ελλήνων! www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης