Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η δεξιά στροφή στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και στις Ευρωεκλογές του 2024 - Συντηρητικοί, ενωθείτε

Orban: Η δεξιά στροφή στην Ευρώπη θα συνεχιστεί και στις Ευρωεκλογές του 2024  - Συντηρητικοί,  ενωθείτε
«Συντηρητικοί όλων των χαρών, ενωθείτε» , ήταν το σύνθημα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 ότι προβλέπει σε μια «δεξιά στροφή» στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024.
Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη σύνοδος των ομάδων της Ευρωπαϊκής Συντηρητικής Ομάδας και της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης , στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Judit Varga, ο πρόεδρος της ομάδας Ian Liddell-Grainger και ο επικεφαλής του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος VOX Santiago Abascal.

Συντονισμός της δράσης

«Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ευρώπη, ειδικά ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Γιατί θα κάνουμε ό,τι πρέπει στις χώρες μας.
Βλέπουμε ότι και το VOX δυναμώνει, αλλά στη σύγχρονη πολιτική αυτό δεν θα είναι αρκετό.
Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή συνεργασία» και οι ομοϊδεάτες πρέπει να αναπτύξουν κοινή δράση .
Έτσι συζητήσαμε πώς θα συνεργαστούμε στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επιβεβαιώσαμε τη δέσμευσή μας να εργαστούμε μαζί. Θέλουμε να δούμε μια "δεξιά στροφή" στην Ευρώπη» δήλωσε ο Orban.
Ο Zsolt Németh, αντιπρόεδρος της ομάδας του κόμματος Fidesz στην ομάδα PACE , δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των συμμετεχόντων στην εκδήλωση  ότι η Ουγγαρία, την παραμονή των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενδιαφέρεται για στενή συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών και βρετανικών συντηρητικών δυνάμεων και κάλεσε με θέμα «οι συντηρητικοί όλων των χωρών να ενωθούν».
Νωρίτερα, ο Orban δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι του φιλελεύθερου κινήματος ακολουθούν μια αυτοκρατορική πολιτική και θα ήθελαν να στερήσουν από τις χώρες της ΕΕ το δικαίωμα να λαμβάνουν αυτόνομα αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής - αυτό πρέπει να αποτραπεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης