Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού και επιλεκτικές κινήσεις – ΟΠΑΠ και τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού και επιλεκτικές κινήσεις – ΟΠΑΠ και τράπεζες στο επίκεντρο
Οι μετοχές του ΟΠΑΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού αναμένεται να επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς, με τους αναλυτές να περιμένουν θετικό άνοιγμα, σύμφωνα με την εικόνα των ευρωπαϊκών παραγώγων.
Το κλίμα στην εγχώρια αγορά παραμένει καλό, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και οι επενδυτές προεξοφλούν αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.
Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο καθώς σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο υπόλοιπο του μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ ανά μετοχή. Λόγω της βαρύτητας της μετοχής στους δείκτες, η αποκοπή θα επηρεάσει την πορεία των δεικτών.
Οι τράπεζες επίσης θα παραμείνουν στο επίκεντρο λόγω των νέων εκτιμήσεων της Goldman Sachs, η οποία αύξησε και πάλι τις τιμές στόχους. Η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι 1,95 ευρώ, από 1,70 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank 1,70 ευρώ, από 1,55 ευρώ, για την Εθνική στα 6,90 ευρώ, από 6,20 ευρώ, και για την Πειραιώς στα 3,35 ευρώ, από 2,75 ευρώ προηγουμένως.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ήπιο θετικό άνοιγμα λόγω των ελπίδων των επενδυτών ότι η αμερικανική οικονομία θα αντέξει την αύξηση των επιτοκίων αμβλύνοντας τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές του εξωτερικού σήμερα και με τον ΟΠΑΠ να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Οι επενδυτές ενδέχεται να διατηρήσουν την επιλεκτική τους στάση ενόψει των προκαταρκτικών στοιχείων για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου (δημοσιεύεται αύριο) και της δεύτερης ανάγνωσης των πρόσφατων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων.

Κύκλος
Την Τετάρτη η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στις 12μ.μ. τα στοιχεία για το ΑΕΠ 1ου τριμήνου (προκαταρκτικά). Την  Παρασκευή ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Μαΐου και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Απριλίου και το βράδυ η Fitch ανακοινώνει την ετυμηγορία της για το ελληνικό χρέος. Ο Γ. ∆. οπισθοχώρησε ενώπιον της αντίστασης των 1.240 μονάδων με αποτέλεσμα τελικά η εβδομάδα να κλείσει με αρνητικό πρόσημο και μικρές απώλειες. Πλησιέστερη ισχυρή στήριξη εντοπίζεται στις 1.150 μονάδες.

Depolas
Ελαφρώς αρνητικά έκλεισαν οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες κατά την χθεσινή ελληνική αργία καθώς οι δείκτες υπηρεσιών PMI τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ κινήθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών. Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται περισσότερο υποτονική καθώς οι αγορές θα κινηθούν πιθανότατα σταθεροποιητικά με το μάτι στραμμένο στις συνεδριάσεις της FED (14/6) και της ΕΚΤ (15/6) την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά μάκρο όπως η βιομηχανική παραγωγή Απριλίου στη Γερμανία αύριο και η τελική μέτρηση του ΑΕΠ Α΄ τριμήνου της Ευρωζώνης μεθαύριο. Παράλληλα, στο εσωτερικό θα έχουμε και την αξιολόγηση της Fitch την Παρασκευή το βράδυ. Πιθανό εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ αυτή την εβδομάδα η περιοχή των 1250-1190 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις λιανικές πωλήσεις Απριλίου της Ευρωζώνης, ενώ σημειώνουμε ότι χειρότερα των εκτιμήσεων (-0,4% έναντι εκτ: +2,8%_μηνιαία βάση) κινήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες Απριλίου της Γερμανίας πριν από λίγο.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 973 μονάδες. Σημεία στήριξης 1122 και 1161 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1236 και 1254 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης