Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον Πνευματικό μετά τη θύελλα για τα περί... διαλογής καρκινοπαθών - Τσίπρας: Too little, too late

Ο Μητσοτάκης καρατόμησε τον Πνευματικό μετά τη θύελλα για τα περί... διαλογής καρκινοπαθών - Τσίπρας: Too little, too late
Την… αποχώρηση του από τις εκλογές, ανακοίνωσε και ο ίδιος ο κ. Πνευματικός με ανάρτηση του στα social media, όπου για ακόμα μία φορά ζήτησε συγνώμη
Σχετικά Άρθρα

(upd 2) Εκτός εκλογικού αγώνα τίθεται από τη ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός μετά τη δήλωση του περί… διαλογής καρκινοπαθών, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων αλλά και δυσφορία ακόμα και εντός της «γαλάζιας» παράταξης. Κι αυτό διότι, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για «κρυφή ατζέντα» στην υγεία σε μια περίοδο που περιστατικά δυσλειτουργίας του ΕΣΥ βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και τη στιγμή που η αναμόρφωση της υγείας αποτελεί το βασικό προεκλογικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κατά συνέπεια, η αποπομπή του Σπύρου Πνευματικού ήταν μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη. «Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες. Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Αιδηψό όπου πραγματοποιεί περιοδεία.
«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Διευκρινίζεται ότι το όνομα του κ. Πνευματικού δεν μπορεί να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια καθώς έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα.
Στον αντίποδα, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στους ισχυρισμούς περί κρυφής ατζέντας της ΝΔ όσον αφορά την υγεία με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει στο αίτημα για debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την… αποχώρηση του από τις εκλογές, ανακοίνωσε και ο ίδιος ο κ. Πνευματικός με ανάρτηση του στα social media, όπου για ακόμα μία φορά ζήτησε συγνώμη.


Τσίπρας: Too little too late

«Too little, too late»
δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την απομάκρυνση του Σπύρου Πνευματικού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για το σχόλιό του σχετικά με την απομάκρυνση του Σπύρου Πνευματικού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ενόψει των εκλογών. «Too little, too late, που λένε οι Αγγλοσάξονες του Ευκλείδη (σ.σ. Τσακαλώτου)» απάντησε χαμογελώντας και κάλεσε ξανά τον πρόεδρο της ΝΔ σε debate μεταξύ τους.
«Πολύ αργά. Τον έθεσε εκτός μετά τη δική μου τοποθέτηση χθες το βράδυ και τη δική μας συνέντευξη Τύπου σήμερα. Τον έθεσε εκτός γιατί αποκάλυψε το κρυφό του σχέδιο. Δεν αρκεί, τον προκαλώ να έρθει σε μια δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δυο μας για την Υγεία, για να μας πει ποιο είναι το σχέδιό του και το πραγματικό του πρόγραμμα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μαρινάκης: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η δήλωση Πνευματικού

Για «απαράδεκτη και καταδικαστέα» δήλωση, είχε κάνει -νωρίτερα- λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.
«Ήταν μια απαράδεκτη δήλωση. Υπήρξε άμεση επικοινωνία μαζί του, το αντιλήφθηκε και εκείνος και ανασκεύασε άμεσα, ασχέτως αν έκανε μια ιατρική ανάλυση. Αυτή η δήλωση, όμως, δεν στέκει. Συμβαίνει το εντελώς αντίθετο και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει στο "ζύγι" και οφείλουν άπαντες να την προστατεύουν και να δίνουν μάχες μέχρι τελευταία στιγμή. Δεν ζυγίζεται, δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση και, μάλιστα, αυτή είναι η πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση, η πολιτική που θα έπρεπε να ακολουθεί κάθε Κυβέρνηση και θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, ενισχύοντας το ΕΣΥ, έχοντας οι ασθενείς καλύτερη πρόσβαση σε νέες θεραπείες, σε 1.000 νέες θεραπείες τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία από 3,8 σε 5,2 δισ., έχουμε αύξηση του υγειονομικού προσωπικού, υπερδιπλασιασμό των ΜΕΘ, γιατί όλα πρέπει να καταλήγουν στον άνθρωπο και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης στον Σκάι 100,3 και πριν την ανακοίνωση της αποπομπής Πνευματικού.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν εξέφραζε απόψεις της Νέας Δημοκρατίας και «είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Υπήρξε, όπως είπα, άμεση επέμβαση, ο ίδιος ανασκεύασε και ζήτησε συγγνώμη».
Ιδιαίτερα για τη στάση της αντιπολίτευσης και τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Είναι λυπηρό, να βλέπουμε ξανά την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα και μάλιστα δια στόματος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιμέναμε φυσικά κάτι διαφορετικό. Επιχείρησε να εργαλειοποιήσει κάτι που είναι αντίθετο στην παράταξή μας και καταδικάστηκε άμεσα. Η ανθρώπινη ζωή είναι το σημαντικότερο αγαθό και οφείλουμε να την προστατεύουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να λέει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα για την υγεία, δηλαδή ποια είναι αυτή;
Τι θέλει να πει ο κ. Τσίπρας, ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα να αφήνουμε ασθενείς στην τύχη τους; Από πού προκύπτει αυτό; Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική πάνω στις αγωνίες των ανθρώπων. Να θυμίσουμε στους ανθρώπους που μας ακούν, ότι στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας είχαμε μια αντιπολίτευση η οποία την ώρα που όλες οι χώρες και σύσσωμα όλα τα κόμματα έδιναν μάχη επιβίωσης, αμφισβητούσαν την ύπαρξη των εμβολίων, όταν ήρθε η σειρά της νέας γενιάς να εμβολιαστεί ο κ. Τσίπρας μιλούσε για «ξεστοκάρισμα» και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε στον δρόμο υπέρ ενός αμετανόητου δολοφόνου».

Η δήλωση του κ. Πνευματικού περί... διαλογής καρκινοπαθών

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (8/6/2023) στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο Σπύρος Πνευματικός περιέγραψε περίπου ως οικονομικά ασύμφορο, το να ξοδεύονται λεφτά για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα».
«Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο, αν πάμε και του πούμε "δεν γίνεται αυτό για σας"... Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν, που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω» υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Πνευματικός.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Πνευματικός επιχείρησε να αναδιπλωθεί και ζήτησε συγνώμη.
«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν. Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» ανέφερε σε ανάρτηση του στα social media.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης