Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν διπλωματική λύση του Ουκρανικού και εξοπλίζουν την Ουκρανία

tags :
Ρωσία: Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν διπλωματική λύση του Ουκρανικού και εξοπλίζουν την Ουκρανία
Οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον «δεν έχουν κάνει τίποτα για να φέρουν το καθεστώς Zelensky στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», επισημαίνει ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov
Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να αναζητήσει διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία και συνεχίζει να στέλνει όπλα στην κυβέρνηση του Κιέβου, δήλωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov, σχολιάζοντας ένα άλλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να στέλνουν νέες παρτίδες φονικών όπλων.
Η διάθεση τέτοιων εντυπωσιακών οικονομικών και αμυντικών  πόρων για αυτούς τους σκοπούς αποδεικνύει ένα πράγμα: Η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να αναζητήσει τρόπους για μια διπλωματική διευθέτηση της σύγκρουσης», ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου της πρεσβείας.
Συνέχισε λέγοντας ότι οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον «δεν έχουν κάνει τίποτα για να φέρουν το καθεστώς Zelensky στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Η στρατήγική ήττα 

«Αντίθετα, οι ΗΠΑ πιέζουν μεθοδικά τις μαριονέτες τους να συνεχίσουν να θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για χάρη ενός απάνθρωπου στόχου - να επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία.
Είναι αδύνατο για την Ουάσιγκτον να υποχωρήσει από αυτό το στόχο. διακυβεύεται η φήμη της ηγεσίας της χώρας, η οποία επέλεξε τον δρόμο του πολέμου παρά της διπλωματίας», συνέχισε ο Antonov.
Σύμφωνα με τα λόγια του, «τα γεράκια των ΗΠΑ δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων δεν δαπανώνται προς όφελος των Αμερικανών πολιτών, αλλά καίγονται στο καμίνι του πολέμου».
«Επιπλέον, τα χρήματα εξαφανίζονται στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς, του λαθρεμπορίου και των απατηλών μεθόδων του Κιέβου.
Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσιωπήσουν αυτά τα δυσμενή φαινόμενα», συνέχισε ο Ρώσος πρεσβευτής.
«Η επιστροφή της ειρήνης στην πολύπαθη γη της Ουκρανίας δεν περιλαμβάνεται προφανώς στα σχέδια των στρατηγών της Ουάσιγκτον.
Προτεραιότητά τους είναι να ασκήσουν πίεση για τα συμφέροντα του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος», είπε
«Κάθε μέρα υπάρχουν αναφορές από την εμπόλεμη ζώνη ότι θραύσματα αμερικανικών πυραύλων έχουν σκοτώσει ή ακρωτηριάσει ανθρώπους.
Πυρομαχικά κατασκευασμένα στις ΗΠΑ εκρήγνυνται σε κατοικημένες περιοχές, μετατρέποντας τις ειρηνικές πόλεις σε ερείπια που καπνίζουν».

Η αμυντική στήριξη

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 ακόμη ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αξίας 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, τα συστήματα αεράμυνας και τα πυρομαχικά θα αγοραστούν από κατασκευαστές ή συνεργάτες και θα παραδοθούν στην Ουκρανία.
Το πακέτο θα περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας Hawk, βλήματα πυροβολικού 105mm και 203mm, drones Puma και συστήματα πυραύλων καθοδηγούμενων με λέιζερ.
Εκτός αυτού, η αμερικανική πλευρά θα παράσχει υποστήριξη για δραστηριότητες εκπαίδευσης και συντήρησης τυο εξοπλισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης