Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας – Antonov: Συνεργασία με όλους και... τις ΗΠΑ

Η Ρωσία είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας – Antonov: Συνεργασία με όλους και... τις ΗΠΑ
Η χώρα μας είναι αξιόπιστος εταίρος για όλους όσους θέλουν συνεργασία με αμοιβαίο σεβασμός λέει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ
(upd) Η Ρωσία είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας υποστηρίζει ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, ο οποίος υπογραμμίζει πως η χώρα του θέλει μια εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα κράτη.
«Η χώρα μας έχει αποδειχθεί ότι είναι αξιόπιστος εταίρος για όλους όσους είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισορροπίας συμφερόντων.
Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους
Η επιστροφή στην αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν μελλοντικές συγκρούσεις» υποστήριξε ο Antonov.

Συνεργασία με ΗΠΑ

Όπως είπε, η εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, είναι προς το συμφέρον της Ρωσώιας.
«Είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να συνεργαστεί εποικοδομητικά με όλα τα κράτη του κόσμου.
Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, δεδομένης της ειδικής ευθύνης των δύο πυρηνικών δυνάμεων για στρατηγική σταθερότητα και παγκόσμια ασφάλεια» τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σοβαρά παγκόσμια προβλήματα

«Χωρίς τη χώρα μας, το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό της, τους πλούσιους πόρους και την ιστορική της εμπειρία, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα πιο σοβαρά διεθνή προβλήματα.
Πέρα από την επιδείνωση των συγκρούσεων, υπάρχουν ολοένα και πιο αυξανόμενες απειλές όπως η τρομοκρατία, ο πολλαπλασιασμός των όπλων μαζικής καταστροφής, το κυβερνοέγκλημα, η κλιματική αλλαγή, κα.
Όλα αυτά είναι καλά κατανοητά από τους ομοϊδεάτες μας σε όλο τον κόσμο.
Αυτό αποδεικνύεται από την ισόρροπη ανταπόκρισή τους στις ρωσικές ενέργειες για την προστασία των βασικών μας συμφερόντων καθώς και από την άρνηση συμμετοχής τους στον ρωσοφοβικό συνασπισμό και στις κυρώσεις» επισήμανε ο Antonov.

Δοκιμάζεται το παγκόσμιο σύστημα

«Όχι μόνο η Ρωσία, αλλά ολόκληρο το παγκόσμιο σύστημα, που βασίζεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την αρχή της κυριαρχικής ισότητας, δοκιμάζεται.
Θα συνεχίσουμε να αλληλεπιδρούμε με τους εταίρους μας στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και άλλες φιλικές χώρες στην Ευρώπη για να διαμορφώσουμε μια ενωτική ατζέντα.
Θα αναζητήσουμε από κοινού τρόπους για να ξεπεράσουμε τις πολλαπλές προκλήσεις της εποχής μας και θα εργαστούμε για ισχυρότερο διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης