Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χαμηλότερα και χωρίς επιδοτήσεις τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας του Ιουλίου

Χαμηλότερα και χωρίς επιδοτήσεις τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας του Ιουλίου

Στις 20 Ιουνίου η ανακοίνωση από τους προμηθευτές

Με τη μέση τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Αγορά Επόμενης Ημέρας του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας στα 85,2 ευρώ/MWh τις πρώτες 15 ημέρες του Ιουνίου, όλα δείχνουν ότι τα τιμολόγια που θα ανακοινώσουν οι προμηθευτές στις 20 Ιουνίου για τον Ιούλιο θα χαμηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο η μέση τιμή στην Αγορά Επόμενης Ημέρας ήταν στα 105,59 ευρώ/MWh, ενώ τον Απρίλιο είχε διαμορφωθεί στα 120,44 ευρώ/MWh.

Σύμφωνα δε με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, που φθάνουν έως και τον Μάιο και αφορούν το συνολικό κόστος της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή τόσο τη μεσοσταθμική τιμή της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, όσο και των Αποκλίσεων αλλά και των προσαυξήσεων που προκύπτουν από την Αγορά Εξισορρόπησης, η πορεία των τιμών είναι συνεχώς πτωτική. Έτσι η μεσοσταθμική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρική αγορά τον Ιανουάριο ήταν στα 209,558 ευρώ/MWh, μειώθηκε στα 168,140 ευρώ/MWh τον Φεβρουάριο, στα 132,627 ευρώ/MWh τον Μάρτιο, στα 128,993 ευρώ/MWh τον Απρίλιο και προσγειώθηκε στα 115,313 ευρώ/MWh τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης