Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση «απεγκλωβισμού» στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Δεκάδες μετοχές σε πολυετή ή και ιστορικά υψηλά

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση «απεγκλωβισμού» στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Δεκάδες μετοχές σε πολυετή ή και ιστορικά υψηλά
Σε ιστορικά υψηλά έχουν αναρριχηθεί πρόσφατα οι μετοχές των Μυτιληναίος, Jumbo, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco, Cenergy, Aegean Airlines και Autohellas
Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η μεγαλύτερη επιχείρηση «απεγκλωβισμού» των τελευταίων ετών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Το ράλι που έχει καταγραφεί είναι μυθικό και δεκάδες μετοχές έχουν ανακάμψει με αποτέλεσμα να απεγκλωβίζουν επενδυτές που για πολλά χρόνια έβλεπαν το κόστος κτήσης στα πινακίδια να είναι υψηλότερο από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό.
Εκτός από αρκετές μετοχές που είναι σε ιστορικά υψηλά και άρα όσοι έχουν διακρατήσει τις μετοχές τους δεν έχουν απώλειες (και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται οι διανομές), υπάρχουν και αυτές που είναι σε πολυετή υψηλά ακόμα και 23 ετών.
Εκτός από τα γνωστά ονόματα του Χρηματιστηρίου που ήδη οι επενδυτές γνωρίζουν ότι έχουν βρεθεί σε ιστορικά υψηλά υπάρχουν δεκάδες ακόμα που έχουν γράψει τεράστια κίνηση.
Πιο αναλυτικά, σε ιστορικά υψηλά έχουν αναρριχηθεί πρόσφατα οι μετοχές των εταιρειών Μυτιληναίος, Jumbo, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco, Cenergy, Aegean Airlines και Autohellas.
Οι περισσότερες από τις παραπάνω το έγραψαν το νέο ιστορικό ακόμα και χθες ή μέχρι λίγους μήνες πριν.
Πολύ κοντά στο ιστορικό της υψηλό είναι η Quest, ενώ σε ιστορικά υψηλά έχουν βρεθεί και οι μετοχές των Epsilon Net και Austriacard, με την τελευταία να έχει εισαχθεί πρόσφατα στο χρηματιστήριο, μέσω της διασυνοριακής συγχώνευσης με την Inform Lykos.
Ιστορικό υψηλό έγραψε πρόσφατα η Καρέλιας, και από τις εταιρείες μικρότερης κεφαλαιοποίησης η Galaxy Mezz και η Sunrise Mezz.
Η Profile επίσης γράφει καθημερινά νέα ιστορικά υψηλά.
Η Πετρόπουλος και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι σε υψηλά 23 ετών, η Έλτον σε υψηλά 19 ετών και η Φίλιππος Νάκας σε 16 ετών.
Η Έλαστρον, η Μαθιός, η Reds, η Βιοκαρπέτ, η Τεχνική Ολυμπιακή και η Αλουμύλ σε υψηλά 15 ετών και η Revoil με τη ΣΙΔΜΑ είναι πολύ κοντά στο να γράψουν το ίδιο υψηλό.
Η Attica Group είναι σε υψηλό 14 ετών όπως και ο ΟΠΑΠ, η Δομική Κρήτης είναι 12 ετών και από εκεί και πέρα έχουμε τη Unibios σε υψηλό 8,5 ετών, τους Ευρωσυμβούλους σε 6,5 ετών υψηλό, την ΕΚΤΕΡ σε τριών ετών και αρκετές μετοχές είναι σε υψηλά πολλών μηνών όπως η ΔΕΗ 19 μηνών και η Intracom 20 μηνών.
Φυσικά και αν συνεχιστεί αυτή η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και η άνοδος της αγοράς, θα αυξηθεί και ο αριθμός των εισηγμένων καθώς αρκετές απέχουν λίγο από το να σπάσουν κάποιων μηνών υψηλά και να βρεθούν σε πολυετή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης