Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Άγνωστη η τύχη του στρατηγού Surovikin - «Ουδέν σχόλιο» από Peskov

tags :
Ρωσία: Άγνωστη η τύχη του στρατηγού Surovikin - «Ουδέν σχόλιο» από Peskov
Ο Surovikin δεν είναι γνωστό που βρίσκεται…
To Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον στρατηγό Sergei Surovikin, ο οποίος είναι γνωστός ως «στρατηγός Αρμαγεδδών» λόγω της τακτικής του στον πόλεμο στην Συρία και είναι υποδιοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Ο Surovikin δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται έπειτα από τη σύντομη ανταρσία της Wagner το Σάββατο όταν εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να απευθύνει έκκληση προς τον αρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Yevgeni Prigozhin να σταματήσει την ανταρσία.
Στο βίντεο εκείνο έδειχνε εξαντλημένος και δεν ήταν σαφές αν μιλούσε υπό απειλή. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ανακρίνεται από τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Ερωτηθείς αν ο Surovikin εξακολουθεί να χαίρει της εμπιστοσύνης του ρώσου προέδρου Putin, ο Peskov απάντησε ότι ο Putin ως αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συνεργάζεται με τον υπουργό Άμυνας και με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου και επομένως είπε ότι η ερώτηση αυτή αφορά το υπουργείο Άμυνας το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία δήλωση.
Ερωτήσεις σχετικά με «τις δομικές μονάδες εντός του υπουργείου», είπε ο Peskov, θα πρέπει να υποβάλλονται στο υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς επίσης από δημοσιογράφους αν το Κρεμλίνο μπορεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση σε σχέση με τον Surovikin ο Peskov απάντησε: «Όχι, δυστυχώς όχι. Σας προτείνω να επικοινωνήσετε με το υπουργείο Άμυνας, είναι δικό του προνόμιο».
Όσον αφορά την τύχη του Prigozhin, ο Peskov απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες για το που βρίσκεται ο αρχηγός της Wagner.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης