Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περικοπές άνω του 40% στις θέσεις του Open Society Foundations κάνει ο γιος του George Soros

Περικοπές  άνω του 40% στις θέσεις του Open Society Foundations κάνει ο γιος του George Soros
Ο Soros έχει δωρίσει περισσότερα από 32 δισ. δολάρια στον οργανισμό, ο οποίος είχε περισσότερους από 500 υπαλλήλους στα τέλη του 2021
H Open Society Foundations, ο μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο George Soros , σχεδιάζει να περικόψει τουλάχιστον το 40% του προσωπικού μέσα στους επόμενους μήνες.
Ο φιλανθρωπικός οργανισμός, του οποίου τα ηνία πρόσφατα παραδόθηκαν από τον 92χρονο μεγαλοεπενδυτή στον γιο του Alex, ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε «ουσιαστικές αλλαγές» στο επιχειρησιακό μοντέλο.
Αυτές, εξήγησε εκπρόσωπος του οργανισμού, περιλαμβάνουν «αισθητή μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, όχι μικρότερη από το 40%».
Ο Soros έχει δωρίσει περισσότερα από 32 δισ. δολάρια στον οργανισμό, ο οποίος είχε περισσότερους από 500 υπαλλήλους στα τέλη του 2021 και χορηγεί χρήματα για ανθρωπιστικούς σκοπούς και σκοπούς προώθησης της δημοκρατίας, που εκτείνονται από μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα έως πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
«Το διοικητικό συμβούλιο σχεδιάζει να αναμορφώσει τις δραστηριότητες ανά το παγκόσμιο δίκτυο με στόχο να δημιουργήσει έναν πιο ευέλιγτο  οργανισμό» αναφέρει η ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο νέος CEO, Alex Soros και ο πρόεδρος του ΔΣ, Mark Malloch-Brown
«Όσο ο Open Society θα εργάζεται για αυτές τις αλλαγές, το ΔΣ παραμένει σταθερά αφοσιωμένο στις βασικές προτεραιότητες: δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κλιματική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των ανισοτήτων».
Τα μεγαλύτερα έξοδο του οργανισμού του 2021 ήταν οι πληρωμές μισθών και επιδομάτων.
Διέθεσε περίπου 72 εκατ. δολάρια σε μισθούς και 40 εκατ. δολάρια σε επιδόματα και συνταξιοδοτικά ταμεία.
Ο 37χρονος Alex είχε δηλώσει «πιο πολιτικοποιημένος» από τον πατέρα του σε πρόσφατη συνέντευξη στη Wall Street Journal και είχε εκφράσει ανησυχία για την πιθανότατα επανεκλογής του Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης