Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Παγκόσμια ανησυχία για μια νέα ανάφλεξη στη Δυτική Όχθη

tags :
Ισραήλ: Παγκόσμια ανησυχία για μια νέα ανάφλεξη στη Δυτική Όχθη
Τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν, οι 10 σοβαρά…
Παγκόσμια ανησυχία για μια ανάφλεξη στη Δυτική Όχθη επικρατεί μετά την μεγάλη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Τζενίν, πιθανότατα τη μεγαλύτερη τα τελευταία 20 χρόνια.
Τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν, οι 10 σοβαρά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας.
«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση για όσο διάστημα χρειαστεί» για να «σπάσει τη νοοτροπία» ότι η Τζενίν είναι «ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες», διεμήνυσε από πλευράς του ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).
Ο αντισυνταγματάρχης Richard Hed τόνισε στο BBC ότι «υπήρξε συναίνεση στην ηγεσία μας ότι αυτή είναι μια πολύ αναγκαία επιχείρηση» που θα μπορούσε να διαρκέσει μέρες.
«Είμαστε στο μέσον αυτής της επιχείρησης.
Δεν είμαστε εκεί για να κρατήσουμε έδαφος ή να μείνουμε εκεί, είμαστε επικεντρωμένοι σε συγκεκριμένους στόχους στον καταυλισμό.
Έτσι μπορεί να χρειαστούν ώρες ή ίσως μια ή δύο ημέρες, όσο χρειάζεται, για να σπάσει η νοοτροπία ότι αυτό το μέρος είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς γιατί ξεκίνησε η επιχείρηση στον προσφυγικό καταυλισμό τώρα, επεσήμανε την «υπερβολική κλίμακα των επιθέσεων» εναντίον Ισραηλινών από άτομα που δρουν εντός της Τζενίν.
Διευκρίνισε ότι η αποστολή του Ισραήλ θα επικεντρωθεί μόνο στην Τζενίν και ότι όποιοι παραδίδονταν, οι ισραηλινοί στρατιώτες θα τους συλλάμβαναν.
«Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους πυροβολούν εναντίον μας», απάντησε, όταν ρωτήθηκε για τα αναφερόμενα θύματα, εκ των οποίων τα οχτώ έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.
Για «νέο έγκλημα πολέμου κατά του ανυπεράσπιστου λαού μας» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούτ Αμπάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης