Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ πόνταρε στο… ουκρανικό άλογο και τώρα καταρρέει – Υπάρχει θέμα επιβίωσης

Το ΝΑΤΟ πόνταρε στο… ουκρανικό άλογο και τώρα καταρρέει – Υπάρχει θέμα επιβίωσης
Συγκέντρωση τρομοκρατημένων εθνών η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ λέει ο Scott Ritter
Σχετικά Άρθρα
Θέμα επιβίωσης του ΝΑΤΟ θέτει ο Scott Ritter, συνταξιούχος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ για την εξάλειψη των όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, ο οποίος επισημαίνει ότι η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία στις 11 με 12 Ιουλίου θα είναι μια συγκέντρωση τρομοκρατημένων εθνών.
«Η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους την επόμενη εβδομάδα θα αποδείξει ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης» υποστήριξε ο Ritter, αναφέροντας πως τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ εξαρτώνταν για δεκαετίες από μια μη βιώσιμη ιδεολογία, η οποία – όπως λέει – οδήγησε στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Υπάρχει θέμα επιβίωσης

«Αυτό που διακυβεύεται τώρα, είναι η ίδια η επιβίωση του ΝΑΤΟ ως θεσμού
Αυτή η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα είναι μια συγκέντρωση τρομοκρατημένων εθνών, τα οποία περιμένουν απεγνωσμένα ένα θαύμα που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα τους, καθώς ήδη στοιχηματίσει τα πάντα στο… ουκρανικό άλογο.
Αλλά το ουκρανικό άλογο έχει ήδη σκοντάψει στους τελευταίους γύρους, λέει ψέματα στο γήπεδο και έχει ήδη τρία σπασμένα πόδια.
Δεν πρόκειται να κερδίσει» επισημαίνει ο Ritter.
Υπενθυμίζεται πως ακόμα και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg παραδέχθηκε σε συνέντευξη του στο Politico, πως η αντεπίθεση των Ουκρανών είναι αντιμέτωπη με τεράστια προβλήματα καθώς η άμυνα των Ρώσων έχει επηρεάσει το … ρυθμό της προέλασης του ουκρανικού στρατού.
Επιπλέον, το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει ξεκάθαρα στο Κίεβο πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ουκρανία να γίνει δεκτή στη Συμμαχία όσο διαρκεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.

Αντί για προέλαση, …υποχώρηση των Ουκρανών

Το μέγεθος της αποτυχίας της αντεπίθεσης των Ουκρανών αναδεικνύει ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin, ο οποίος υποστήριξε πως ο ρωσικός στρατός όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά προωθείται σε διάφορες περιοχές της πρώτης γραμμής του μετώπου.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό «Solovyov Live» ο Pushilin υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να προωθηθούν κατά 300 μέτρα μέσα σε δασικές περιοχές στην κατεύθυνση του Vuhledar, τονίζοντας ότι αυτή είναι και η πιο καυτή και δύσκολη περιοχή του μετώπου.
Πρόκειται για μια παραδοχή που αποκαλύπτει σε όλο το μέγεθος της την αποτυχία των Ουκρανών, οι οποίοι αντί να προωθούνται, να ανακτούν και να ανακαταλαμβάνουν εδάφη στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους, βλέπουν να χάνουν και εδάφη που ήδη είχαν.
Επιπλέον, ο Pushilin έκανε λόγο για συνεχείς και εντατικούς βομβαρδισμούς των Ουκρανών σε μια σειρά από πόλεις του Donetsk, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 – 12 Ιουλίου στη Λιθουανία.
«Βλέπουμε ότι ο εχθρός ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς κτηρίων κατοικιών και κατοικημένων περιοχών» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό «Solovyov Live» ο Pushilin.

Δραματική αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ, εάν βγει ο Trump

Για το τέλος της Ουκρανίας και του προέδρου της Volodymyr Zelensky προειδοποιεί Αμερικάνος διπλωμάτης, ο οποίος υποστηρίζει πως εάν ο Donald Trump εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, τότε είναι πολύ πιθανό να αλλάξει δραματικά η πολιτική στήριξης των ΗΠΑ προς το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo o Michael McFaul, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα την περίοδο 2012 – 2014, υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της το σενάριο μιας εκλογικής νίκης του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2024, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό η αμερικανική πολιτική προς το Κίεβο να αλλάξει δραστικά.

Δεν υποστηρίζει την Ουκρανία

«Πιστεύω ότι οι Ουκρανοί θα πρέπει να ανησυχούν πολύ για τον Trump.
Αυτός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζει την Ουκρανία, ότι πιστεύει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με τον Putin» υπογράμμισε ο Αμερικάνος διπλωμάτης, τονίζοντας ότι υπάρχει μια τάση στο εσωτερικό του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, η οποία υποστηρίζει ότι έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται πάρα πολλά χρήματα για την Ουκρανία.
«Εκτιμώ ότι η πολιτική για την Ουκρανία θα αλλάξει δραματικά, εάν ο Trump γίνει και πάλι πρόεδρος των ΗΠΑ» είπε ο McFaul.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης