Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρή εξέλιξη: Η Ουκρανία άρχισε να χρησιμοποιεί αμερικανικές βόμβες διασποράς στο πεδίο της μάχης - Πώς θα απαντήσει η Ρωσία

Σοβαρή εξέλιξη: Η Ουκρανία άρχισε να χρησιμοποιεί αμερικανικές βόμβες διασποράς στο πεδίο της μάχης - Πώς θα απαντήσει η Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς ως απάντηση στη χρήση τους από την Ουκρανία
Ο ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς που παρέχονται από τις ΗΠΑ ανέφερε η Washington Post την Πέμπτη 20/7, επικαλούμενη Ουκρανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) άρχισαν να χρησιμοποιούν βλήματα διασποράς στον νοτιοανατολικό τομέα του μετώπου σε μια προσπάθεια να σπάσουν καλά οχυρωμένες ρωσικές θέσεις που επιβράδυναν την ουκρανική αντεπίθεση.
Αναμένεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα χρησιμοποιήσουν επίσης αυτού του τύπου πυρομαχικά προς την κατεύθυνση του Αρτεμόφσκ (ουκρανική ονομασία - Bakhmut).
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε στις 7 Ιουλίου ότι η χώρα του αποφάσισε να μεταφέρει πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, η χρήση των οποίων αντιτίθεται από τον ΟΗΕ. Στις 13 Ιουλίου, ο στρατηγός Douglas Sims, Αρχηγός της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της Επιτροπής των Αρχηγών του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν λάβει πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς ως απάντηση στη χρήση τους από την Ουκρανία.
Η προμήθεια τέτοιων όπλων και η χρήση τους θα πρέπει να θεωρηθεί έγκλημα, πρόσθεσε ο Putin.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι εάν παραδοθούν αμερικανικά πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν παρόμοια όπλα εναντίον του ουκρανικού στρατού. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία απέφυγε να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, συνειδητοποιώντας την απειλή που αποτελούν για τον άμαχο πληθυσμό. Σύμφωνα με τον Σόιγκου, η προμήθεια αυτών των όπλων από τους Αμερικανούς θα παρατείνει τη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης