Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,03% o S&P 500, ο Nasdaq -0,22%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,03% o S&P 500, ο Nasdaq -0,22%
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street...
Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 21 Ιουλίου, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο.
Στο επίκεντρο βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος λόγω των ανησυχητικών report για τις ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν σε ό,τι αφορά τους ημιαγωγούς, καθώς επίσης και λόγω του εκτός κύκλου rebalancing στον Nasdaq 100, που προσθέτει ένα άλλο επίπεδο μεταβλητότητας στις χρηματιστηριακές συναλλαγές την ώρα που ετοιμάζεται μια... πλημμύρα δικαιωμάτων (option) που λήγουν σήμερα, Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2023.
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +0,01%, στις 35.227 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,03%, στις 4.536 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει μείωση -0,22%, στις 14.032 μονάδες
ηηη_2.JPG
Στο ταμπλό, ο γίγαντας των μεταφορών CSX σημείωσε πτώση 3,5% λόγω των θετικών αποτελεσμάτων.
Η American Express, εν τω μεταξύ, υποχώρησε 3,4%.

Η ειδική αναπροσαρμογή του δείκτη Nasdaq, που αποσκοπεί στη μείωση της κυριαρχίας των τεχνολογικών megacaps, μπορεί να οδηγήσει τους παθητικούς επενδυτές να χρησιμοποιήσουν το τελευταίο παράθυρο για να ευθυγραμμίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με τον δείκτη αναφοράς πριν οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ τη Δευτέρα.
Η ανανέωση αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία των μικρότερων εισηγμένων, με τις αμφίδρομες συναλλαγές να φτάνουν πιθανότατα τα 60 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτίμηση του Min Moon, στρατηγικού αναλυτή της JPMorgan.

Τεχνολογικές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Υποτονικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση των μετοχών τεχνολογίας μετά τις δυσμενείς προβλέψεις της εταιρείας παραγωγής λογισμικού SAP αντισταθμίστηκε από τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, οι οποίες ακολούθησαν την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διατηρήθηκε σταθερός στις 463,72 μονάδες και επρόκειτο να σημειώσει ισχνό κέρδος 0,6% για την εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,27% στις 16.160 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο +0,23%, στις 7.663 μονάδες.
Στις 7.432 μονάδες με άνοδο 0,65% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,14%, στις 28.855 μονάδες.
δσαδα.JPG
Στο ταμπλό, η SAP υποχώρησε κατά 4,8%, μία ημέρα αφότου η εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού περιόρισε τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους για τις βασικές πωλήσεις cloud.
Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος, που ήδη παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των κύριων κλάδων αυτή την εβδομάδα, υποχώρησε κατά 1,6%.
Οι εταιρείες ενέργειας κέρδισαν 0,7%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις πιθανότητες περαιτέρω κινήτρων από την Κίνα.
Η σουηδική χαλυβουργία SSAB υποχώρησε κατά 13,4% στον STOXX 600, μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης από την αναμενόμενη πτώσης των τριμηνιαίων κερδών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης