Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιατί καίγεται για δεύτερη εβδομάδα η Ελλάδα – 420 πυρκαγιές σε 7 ημέρες

Γιατί καίγεται για δεύτερη εβδομάδα η Ελλάδα – 420 πυρκαγιές σε 7 ημέρες
Οι ισχυροί άνεμοι, η χαμηλή υγρασία και το υψηλό επίπεδο ξηρασίας οι κύριες αιτίες των πολλών πυρκαγιών
Σχετικά Άρθρα
Στις αιτίες για τις οποίες η Ελλάδα «καίγεται» για δεύτερη εβδομάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής, Κώστας Τσίγκας, ο οποίος υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ξέσπασαν 420 πυρκαγιές.
«Από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε μια σειρά πυρκαγιών περίπου 60 – 70 καθημερινά, δηλαδή 420 για όλη αυτή την εβδομάδα.
Από αυτές πέντε με έξι πυρκαγιές πήραν διαστάσεις» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Τσίγκας, ο οποίος υποστήριξε ότι τα αίτια για τα οποία η χώρα φλέγεται για δεύτερη εβδομάδα, είναι οι ισχυροί άνεμοι, η χαμηλή υγρασία και το υψηλό επίπεδο ξηρασίας.
«Μια πυρκαγιά που αναπτύσσεται δημιουργεί το δικό της μικροκλίμα και δεδομένα που εξελίσσονται αλλάζουν συνεχώς», ανέφερε ο κ.Τσίγκας, ο οποίος μάλιστα άφησε υπόνοιες για εμπρησμούς, αναφέροντας για παράδειγμα πως στην Κάρυστο, οι πυρκαγιές μπήκαν σε σημείο όπου δεν υπήρχε πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις.
Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πιλότοι των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων τόνισε ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν πάρα πολλοί πλευρικοί άνεμοι που δυσχέραναν τη διαδικασία υδροληψίας για τον ανεφοδιασμό τους.
«Εάν η πρόληψη στη χώρα μας είχε άλλο επίπεδο και άλλη έκταση δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα» επισήμανε ο κ.Τσίγκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης