Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρχίζουν οι «ομιχλώδεις» διαβουλεύσεις ΗΠΑ – Ουκρανίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας – Η Ρωσία προειδοποιεί

Αρχίζουν οι «ομιχλώδεις» διαβουλεύσεις ΗΠΑ – Ουκρανίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας – Η Ρωσία προειδοποιεί
Οι εγγυήσεις ασφαλείας που αναφέρονται σε αυτό δεν προβλέπουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θα αρχίσει να συζητά τις διμερείς εγγυήσεις ασφαλείας τις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, στις αρχές Αυγούστου δήλωσε ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Volodymyr Zelensky.
«Αυτές οι εγγυήσεις θα ισχύουν έως ότου η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, που είναι η πιο αξιόπιστη εγγύηση ασφάλειας», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Yermak, γίνεται αναφορά σε αμυντική και οικονομική υποστήριξη της Ουκρανίας, καθώς και για κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Την τελευταία ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, οι χώρες των G7 δημοσίευσαν δήλωση υποστήριξης της Ουκρανίας, η οποία προβλέπει τη σύναψη διμερών συμφωνιών για στρατιωτική υποστήριξη της χώρας, καθώς και σχέδια σε περίπτωση νέας σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ωστόσο, οι δεσμεύσεις ασφαλείας που αναφέρονται σε αυτό δεν προβλέπουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης.
Επίσης, το έγγραφο δεν περιέχει κανένα χρονικό πλαίσιο σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Το Κίεβο εξέφρασε την ελπίδα ότι οι «εγγυήσεις ασφαλείας» θα λειτουργήσουν πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον το 2024.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Dmitry Peskov, με τη σειρά του, είπε ότι η Μόσχα έχει αρνητική στάση απέναντι στο ζήτημα της παροχής εγγυήσεων ασφαλείας στην Ουκρανία.
Σημείωσε ότι αυτή η απόφαση μπορεί να είναι γεμάτη «μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα, ακόμη και βραχυπρόθεσμα με πολύ, πολύ αρνητικές συνέπειες».
Η Ρωσία έστειλε ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ την περασμένη άνοιξη λόγω της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για το Κίεβο θα γίνει νόμιμος στόχος του ρωσικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης