Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Την πόρτα του Χρηματιστηρίου βλέπει η CD Media μέσω της Intertech - Πληροφορίες για δημόσια πρόταση 

Την πόρτα του Χρηματιστηρίου βλέπει η CD Media μέσω της Intertech - Πληροφορίες για δημόσια πρόταση 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο μεγαλομέτοχοι τα έχουν βρει μεταξύ τους.
Σχετικά Άρθρα
Η εξαγορά του 29,36% της Intertech από τη CD Media πριν από περίπου 9 μήνες είχε προκαλέσει αίσθηση στην αγορά και σε όσους παρακολουθούν τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ουσιαστικά ήταν το ποσοστό του Δημήτρη Κοντομηνά στην εισηγμένη που είχε βγάλει στο «σφυρί» η Eurobank.
Με τη συναλλαγή αυτή η CD Media είχε γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος με τον Κωνσταντίνο Αμοιρίδη να κατέχει το 28,45% και την Tral το 5,04%.
Η είσοδος πριν μερικά χρόνια του κ.Αμοιρίδης είχε επίσης καλλιεργήσει προσδοκίες αλλά δεν ευοδώθηκαν, αφού τα μεγέθη δεν άλλαξαν. 
Το ΒΝ μιλώντας τον περασμένο Νοέμβριο με τον νέο μέτοχο και ιδιοκτήτη της CD Media κ.Γιαμά είχε γράψει πως ο κ.Γιαμάς σημείωσε πως ήταν πολύ νωρίς για να πει κάτι καθώς ήταν η επένδυση σε βρεφικό στάδιο. «Μαθαίνουμε στην παρούσα φάση τι κάνει η εταιρεία και πιστεύουμε πως με τη βοήθεια της CD Media θα υπάρξουν οφέλη και για τις δύο εταιρείες», είχε πει χαρακτηριστικά.
Φαίνεται πως τώρα οι συνθήκες ωρίμασαν και δεν αποκλείεται δημόσια πρόταση προκειμένου να εισαχθεί σε δεύτερο χρόνο και η CD Media στο χρηματιστήριο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο μεγαλομέτοχοι τα έχουν βρει μεταξύ τους. 

Η μετοχή χθες είχε μία καλή άνοδο και με βελτιωμένες συναλλαγές.
Η CD Media καταγράφει υψηλή κερδοφορία με την εκτίμηση ότι το 2023 θα έχει καθαρά κέρδη πέριξ των 5 εκατ. ευρώ, ενώ αρκετά χαμηλός είναι ο καθαρός δανεισμός.
Η CD Media είναι εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών και video gaming έχει παρουσία σε πολλές χώρες μεταξύ αυτών Πορτογαλία, Τουρκία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία κ.α. 
Από την άλλη η Intertech δεν έχει παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο τα τελευταία χρόνια. 
Στη χρήση του 2022 οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 18,9 εκατ. ευρώ από 22,06 εκατ. ευρώ (- 14,2%) ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν στο 1,06 εκατ. ευρώ από 913 χιλ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 495 χιλ. ευρώ από 132 χιλ. ευρώ. 
Ο καθαρός δανεισμός ήταν στα 3,4 εκατ. ευρώ.
Η αποτίμηση της ανέρχεται στα 11 εκατ. ευρώ περίπου με τη μετοχή να γράφει χθες υψηλό 14 ετών.
Σημειώνεται πως στη CD Media η Centric κατέχει το 16,2% του συνόλου των μετοχών

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης