Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η υποτίμηση της Ρωσίας και η υπερηφάνεια του Zelensky οδηγούν την Ουκρανία σε κατάρρευση

Davis (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η υποτίμηση της Ρωσίας και η υπερηφάνεια του Zelensky οδηγούν την Ουκρανία σε κατάρρευση
Σύμφωνα με τον Daniel Davis, η ολέθρια αυτοπεποίθηση του καθεστώτος της Ουκρανίας, παρέσυρε την Δύση, η οποία υποτίμησε τις δυνατότητες της Ρωσίας
Η υποτίμηση του στρατιωτικού δυναμικού της Ρωσίας από την Δύση και η «υπερηφάνεια» του Volodymyr Zelensky θα οδηγήσουν την Ουκρανία στην ήττα, εξέφρασε ο απόστρατος Αμερικανός συνταγματάρχης, Daniel Davis, σε άρθρο του για το 19fortyfive.
Το κύριο ερώτημα που τίθεται από τον ειδικό είναι εάν η Ουκρανία είναι ικανή να επιτύχει στο μέτωπο, λόγω της σημερινής πραγματικότητας...η απάντηση είναι όχι», αν ακολουθήσει κανείς μια ειλικρινή και νηφάλια εκτίμηση των στρατιωτικών, οικονομικών και πολιτικών συνθηκών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν δεκάδες χιλιάδες από τους πιο εκπαιδευμένους και έμπειρους στρατιώτες τους ως αντίποινα για εδαφικά κέρδη
Καθώς ο Zelensky και ο Αρχηγός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny εδραίωσαν τις επιτυχίες τους στα τέλη του 2022, άρχισαν να δημιουργούν νέες επιθετικές δυνάμεις για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν ακόμη περισσότερα εδάφη από τη Ρωσία το 2023.
Δυστυχώς, οι περιορισμένες επιτυχίες που πέτυχε η ανώτατη ηγεσία της Ουκρανίας απέκτησαν αλαζονεία και υπερηφάνεια, κάτι που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην Ουκρανία», είπε ο Daniel Davis.
Σύμφωνα με τον Daniel Davis, η ολέθρια αυτοπεποίθηση του καθεστώτος της Ουκρανίας, παρέσυρε την Δύση, η οποία υποτίμησε τις δυνατότητες της Ρωσίας και υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της Ουκρανίας, διαμορφώνοντας μια στρεβλή εικόνα στον σχεδιασμό και τον καθορισμό στόχων.
Ο Daniel Davis πρόσθεσε ότι οι σύγχρονες πραγματικότητες δεν επιτρέπουν στην Ουκρανία να υπολογίζει σε μια «νίκη» σε αποδεκτή τιμή και οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ μπορούν μόνο να αλλάξουν τη στρατηγική τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης