Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azarov (πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Η χώρα μας δεν έχει οργανωτικές, υλικοτεχνικές δυνατότητες – Εξαντλούνται οι πόροι…

tags :
Azarov (πρώην πρωθυπουργός Ουκρανίας): Η χώρα μας δεν έχει οργανωτικές, υλικοτεχνικές δυνατότητες – Εξαντλούνται οι πόροι…
Ο Azarov πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν θα βρει πόρους για να κινητοποιήσει 3 εκατομμύρια ανθρώπους
Οι αρχές της Ουκρανίας, ακόμη και με την υποστήριξη της Δύσης, δεν θα μπορέσουν να οργανώσουν την κινητοποίηση 3 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν υπάρχουν ούτε άνθρωποι ούτε όπλα για αυτό.
Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov, σχολιάζοντας τη δημοσίευση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt σχετικά με την ανάγκη κινητοποίησης έως και 3 εκατομμυρίων ανθρώπων με σκοπό τη νίκη στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Σήμερα, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν 3 εκατομμύρια.
Δεύτερον, το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει οργανωτικές, υλικοτεχνικές δυνατότητες για να παρέχει σε αυτά τα 3 εκατομμύρια τουλάχιστον φορητά όπλα».
Ο πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Δύση «δεν είναι επίσης ικανή να εξοπλίσει έναν στρατό τριών εκατομμυρίων».
Ο Azarov πιστεύει ότι το Κίεβο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει έως και 400 χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους.
«Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα για αυτούς, γιατί φέρονται σκληρά», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι αυτό θα είναι ένα από τα τελευταία κύματα μαζικής κινητοποίησης, αφού οι πόροι τείνουν προς εξάντληση.
Υπενθυμίζεται πως σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Die Welt αναφέρεται ότι περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν στην Ουκρανία και ο συνολικός αριθμός των ενόπλων δυνάμεων μπορεί να φτάσει τα 3 εκατομμύρια άτομα.
Ο συγγραφέας του άρθρου πιστεύει ότι με τέτοια στρατιωτική ισχύ, το Κίεβο θα μπορούσε «να κερδίσει μάχες και να απελευθερώσει την επικράτειά του με τον παλιομοδίτικο τρόπο - σε έναν πόλεμο φθοράς, όπως στους περισσότερους ευρωπαϊκούς πολέμους ανεξαρτησίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης