Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Αχτσιόγλου για το περίφημο SMS στον Τσίπρα: Ως εδώ με τις άθλιες συκοφαντίες - Να πάρει θέση ο Κασσελάκης

Παρέμβαση Αχτσιόγλου για το περίφημο SMS στον Τσίπρα: Ως εδώ με τις άθλιες συκοφαντίες -  Να πάρει θέση ο Κασσελάκης
Η Έφη Αχτσιόγλου κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να καταδικάσει κι εκείνος τις «άθλιες συκοφαντίες» όπως τις χαρακτήρισε
Η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου με νεότερο μήνυμά της στο facebook αναφέρθηκε στο φημολογούμενο SMS με αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά δημοσιέυματα «μιντιακών και σοσιαλμιντιακών» κύκλων «άθλιες συκοφαντίες» και «αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
Η πρώην υπουργός Εργασίας επιχείρησε, έτσι, να βάλει ένα τέλος στα σχετικά σενάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι είχε αγαστή συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα «υλοποιώντας καθημερινά τις συλλογικές αποφάσεις, δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω».
Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου κατέστησε σαφές ότι «θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά μέσα» απέναντι στους συκοφάντες, όπως τους χαρακτήρισε, που διακινούν τα εν λόγω δημοσιεύματα, προκειμένου να διαφυλαχθεί η «ποιότητα της δημοκρατίας στην παράταξή μας».
Διόλου τυχαία, η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε και τον Στέφανο Κασσελάκη «που έχει υποστεί κι αυτός ανοίκειες επιθέσεις», να καταδικάσει κι αυτός με την σειρά του τα σχετικά δημοσιέυματα.

Το μήνυμά της Έφης Αχτσιόγλου: 

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα χρειαζόταν να κάνω αυτό το βίντεο.
Όμως για όλα υπάρχει ένα όριο.
Από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική σκηνή, καλούμαι ως γυναίκα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Ότι δεν είμαι το υποχείριο κάποιου ισχυρού άντρα, ότι δεν είμαι διακοσμητική, ότι δεν είναι μια ερωτική σχέση που με οδήγησε στη θέση ευθύνης.
Έμαθα να κλείνω τα αυτιά μου και να κάνω αυτό που ξέρω καλά.
Να δουλεύω σκληρά και να μιλάω πολιτικά.
Όμως σήμερα είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω.
Διότι οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μου, διαποτίζουν το εσωτερικό της παράταξης που υπηρετώ, και μάλιστα μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική διαδικασία, αυτήν της ανάδειξης του νέου προέδρου ή της νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του κόμματός μου.
Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται, συστηματικά και συντονισμένα, από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα, άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου, ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα.
Έχω διαβάσει τα πάντα.
Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμη και κραυγές για προδότες.
Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ.
Ήμουν ο άνθρωπος που δούλευα μέχρι την τελευταία μέρα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις, δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω.
Το ίδιο και οι άνθρωποι που σήμερα βρίσκονται στο πλευρό μου.
Το ξέρετε αυτό.
Το ξέρουν και οι συκοφάντες αυτό.
Για αυτό είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος απέναντί τους.
Όχι για μένα.
Αλλά για την ποιότητα της Δημοκρατίας και για τη δημοκρατία στην παράταξή μας.
Και για τον ίδιο λόγο, ζητώ και από τον συνυποψήφιό μου Στέφανο Κασσελάκη, που έχει υποστεί και αυτός ανοίκειες επιθέσεις, απέναντι στις οποίες από την πρώτη στιγμή δημόσια έχω τοποθετηθεί, να πάρει θέση για το αυτονόητο.
Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο βίντεο που θα με δείτε να μιλάω για τέτοια πράγματα.
Μόλις με ξαναδείτε -σύντομα δηλαδή- θα με δείτε όπως ξέρετε.
Να μιλάω για την ουσία της πολιτικής.»


Παππάς: Θέλω να καλέσω και τις δύο μεριές να πολιτικοποιήσουν την κουβέντα

Με την εκλογή Κασσελάκη το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ στρίβει προς τη νίκη, διαμήνυσε ο μέχρι χθες υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.
Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τη θέση που είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των εκλογών για τη διενέργεια ντιμπέιτ και την επίκληση της θέσης του από την υποψήφια πρόεδρο Έφη Αχτσιόγλου, είπε πως του δίνει το δικαίωμα να αναρωτηθεί γιατί δεν έγινε.
Απαντώντας στην ερώτηση γιατί επέλεξε τον Κασσελάκη και όχι την Αχτσιόγλου, ο Νίκος Παππάς είπε ότι υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες με την υποψήφια πρόεδρο, υπενθυμίζοντας τις έντονες διαφωνίες τους στο Συνέδριο.
Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ανέφερε πως έγινε στο φως του ήλιου και χωρίς ανταλλάγματα θέσεων.
Σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι εγγυητής της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Περαιτέρω, υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικοποίησης της συζήτησης ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλω να καλέσω και τις δύο μεριές να πολιτικοποιήσουν την κουβέντα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως πρέπει να συζητάμε για την πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης