Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σύστημα Krasukha EW της Ρωσίας αναγκάζει τα ουκρανικά μαχητικά να εγκαταλείψουν κακήν κακώς τις αποστολές τους

Το σύστημα Krasukha EW της Ρωσίας αναγκάζει τα ουκρανικά μαχητικά να εγκαταλείψουν κακήν κακώς τις αποστολές τους
Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha μπορεί να καταστείλει πλήρως τα ηλεκτρονικά των ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών
Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha (EW) αναγκάζει τα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη να εγκαταλείψουν τις μάχιμες αποστολές τους μέσω έντονης εμπλοκής όλων των συστημάτων αεροηλεκτρονικής στο αεροσκάφος, ανέφερε ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti.
Το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha μπορεί να καταστείλει πλήρως τα ηλεκτρονικά των ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών. Ως αποτέλεσμα, αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιστρέφουν στη βάση τους, καθώς η πλοήγησή τους «αποτυγχάνει».
Το "Krasukha" μπορεί να επηρεάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα του εχθρού σε απόσταση έως και 150 km.
Νωρίτερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, το RuMoD ανέφερε ότι τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-S4 του Central MD ανάγκαζαν τους εναέριους στόχους που πετούσαν σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα να αποφύγουν τον εντοπισμό ραντάρ και την οπτική ανίχνευση για να κρυφτούν και να εκτεθούν σε συστήματα αεράμυνας (AD).
Υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία έχει εντείνει τη χρήση του περίφημου συστήματος Krashuka EW και χρησιμοποιεί το σύστημα πολύ πιο επιθετικά.
Ήδη από τον Ιούνιο του 2022, το RuMoD είχε αναφέρει ότι το σύστημα Krasukha χρησιμοποιούνταν για να αποτρέψει την απεικόνιση ραντάρ του πεδίου μάχης από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MALE, αλλά δεν υπήρχαν αναφορές για εμπλοκή υψηλής ισχύος. Η τύφλωση των αεροηλεκτρονικών οχημάτων απαιτεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια.

Κατανόηση του συστήματος Krasukha

Το Krasukha ανήκει στην οικογένεια συστημάτων EW που έχουν σχεδιαστεί για να θωρακίζουν ηλεκτρονικά επίγειους στόχους και εναέριους στόχους που λειτουργούν κοντά στο έδαφος, όπως τα επιθετικά ελικόπτερα. Το σύστημα αποτρέπει τον εντοπισμό καθώς και την επίθεση από τον αντίπαλο.
Κατά τη διάρκεια του MAKS 2019, το KRET εμφάνισε τα ακόλουθα τρία συστήματα EW
Ενοποιημένη μονάδα παρεμβολής εδάφους 1L269EH (Krasukha-2) για την αποτροπή ανίχνευσης από αερομεταφερόμενο, δεμένο ή ανυψωμένο ραντάρ.
Επίγεια ηλεκτρονική μονάδα καταστολής 1RL257EH (Krasukha-4) για διακοπή πυραύλων και PGM RF που αναζητούν και συνδέσμους δεδομένων. Μονάδα αναγνώρισης 1L265EH (Μόσχα-1) για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση απειλών σε όλο το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων.
Αναπτυγμένα σε συνδυασμό, τα παραπάνω τρία συστήματα είναι σε θέση να προστατεύουν από επιθέσεις ακριβείας εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχής στο έδαφος.
Τα συστήματα είναι σε θέση να διακόπτουν τα ραντάρ αερομεταφερόμενων (αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV, δορυφόρους, αεροστάτες), ραντάρ ανυψωμένου εδάφους, ραντάρ καθοδήγησης ζώνης X, σήματα GPS, ανιχνευτές ραδιοσυχνοτήτων σε πυραύλους και βόμβες ολίσθησης και συνδέσμους δεδομένων.
Όλα τα συστήματα είναι κινητά και μπορούν να ανανεωθούν σε 20 λεπτά το καλοκαίρι και 40 λεπτά το χειμώνα.
Λειτουργούν μεταξύ 2-3 cm σε μια ζώνη Χ με ενεργειακό δυναμικό 50-65 db(W), καλύπτοντας 360 μοίρες σε αζιμούθιο και 60 μοίρες σε υψόμετρο.
Το σύστημα Krasukha εισήχθη για πρώτη φορά στη ρωσική υπηρεσία το 2015 και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τους στη Συρία. Είναι πιθανό ότι το σύστημα έχει ωριμάσει μετά την επιχειρησιακή ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης