Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία τα πρώτα από τα συνολικά 31 αμερικάνικα τανκ Abrams

Στην Ουκρανία τα πρώτα από τα συνολικά 31 αμερικάνικα τανκ Abrams
Η απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν Abrams, ξεκλείδωσε και την αποστολή των Leopard
Σχετικά Άρθρα
Στην Ουκρανία βρίσκονται τα πρώτα από τα συνολικά 31 αμερικανικά άρματα μάχης Abrams όπως αναφέρουν Αμερικάνοι αξιωματούχοι.
Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει πως ακόμα δεν είναι σαφές πόσα Abrams συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την πρώτη παρτίδα στο Κίεβο.
«Τα Abrams είναι μεταξύ των άλλων τανκ που διαθέτει στο οπλοστάσιο της η Ουκρανία που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, για να δώσει ώθηση, και πιθανόν να ανακαταλάβει τα εδάφη που ελέγχουν πλέον οι Ρώσοι στις νότιες και ανατολικές ουκρανικές επαρχίες, όπου μαίνονται εδώ και μήνες οι συγκρούσεις χωρίς ωστόσο οι ουκρανικές δυνάμεις να έχουν καταγράψει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.
Αλλά ο Kyrylo Budanov, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, έχει καταστήσει σαφές ότι τα Abrams θα πρέπει να αναπτυχθούν «με πολύ συγκεκριμένο και εξειδικευμένο στόχο», διαφορετικά κινδυνεύουν να καταστραφούν.
Αν απλώς σταλούν στην πρώτη γραμμή για να προσπαθήσουν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες, τότε όπως είπε ο στρατηγός Budanov την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του σε αμερικανικό στρατιωτικό blog, «δεν θα επιβιώσουν για πολύ στο πεδίο της μάχης».
Πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένες» επισημαίνει το δημοσίευμα των New York Times.
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν Abrams στο Κίεβο ήταν αυτή που ξεκλείδωσε τη μεταφορά πολλών δεκάδων γερμανικής κατασκευής τανκ Leopard από ευρωπαϊκά κράτη προς την Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται πως η Μ. Βρετανία έχει ήδη προμηθεύσει με 14 άρματα μάχης Challenger 2 τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ήδη από την περασμένη άνοιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης