Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προϋπολογισμός... στo χακί – Η Νορβηγία αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 20% το 2024

tags :
Προϋπολογισμός... στo χακί – Η Νορβηγία αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 20% το 2024
Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Store είπε ότι τα πρόσθετα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας καθώς και για τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Νορβηγίας
H Νορβηγία θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά περίπου 20% το 2024 σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Οικονομικών Trygve Slagsvold Vedum σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (4/10/2023).
«Διαθέτουμε συνολικά 90,8 εκατομμύρια κορώνες (8,29 εκατομμύρια δολάρια) για τον αμυντικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους...
Αυτό κάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό το 2024 περίπου 20% μεγαλύτερο από αυτόν που εγκρίθηκε για το τρέχον έτος», σύμφωνα με τον Νορβηγό υπουργό Άμυνας.
Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Jonas Gahr Store είπε ότι τα πρόσθετα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας καθώς και για τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Νορβηγίας.
Ο Vedum αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΝΑΤΟ που υποχρεώνει τα μέλη να χρησιμοποιούν τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ για την άμυνα, κάτι που η Νορβηγία υποσχέθηκε να κάνει στη σύνοδο κορυφής του οργανισμού στο Βίλνιους τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης