Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 2024 θα κριθούν τα πάντα για την Ουκρανία - Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δύσκολη η κατάσταση αλλά δεν θα κερδίσει ο Putin

Το 2024 θα κριθούν τα πάντα για την Ουκρανία - Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Δύσκολη η κατάσταση αλλά δεν θα κερδίσει ο Putin
Το ΝΑΤΟ ενίσχυσε την παρουσία του στη Βαλτική υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Το 2024 θα είναι έτος καθοριστικής σημασίας για την Ουκρανία υποστήριξε ο Andriy Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky.
«Το σημείο καμπής πλησιάζει.
Η επόμενη χρονιά θα είναι καθοριστική» λέει ο Yermak, ο οποίος κάλεσε τη Δύση να μεταφέρει επιπλέον συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, πριν την έλευση του χειμώνα.

Δύσκολη η κατάσταση

Πάντως, σε σημερινές του δηλώσεις ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg είπε πως η κατάσταση στο μέτωπο στην Ουκρανία είναι δύσκολη.
«Οι έντονες μάχες συνεχίζονται.
Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι δύσκολη.
Και αυτό απλώς καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία, επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον πρόεδρο Putin να κερδίσει.
Η Ουκρανία πρέπει να επικρατήσει ως κυρίαρχο ανεξάρτητο έθνος στην Ευρώπη και είναι προς το συμφέρον μας να στηρίξουμε την Ουκρανία» υπογράμμισε ο Stoltenberg, αναφέροντας μάλιστα πως το ΝΑΤΟ έχει αυξήσει την παρουσία του στην περιοχή της Βαλτικής με αεροσκάφη και drones μετά την επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και στους αγωγούς του Ίντερνετ μεταξύ Εσθονίας και Φινλανδίας.

Ουδέν σχόλιο για το σαμποτάζ στους Nord Stream

Ωστόσο, ο Stoltenberg δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τα δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή της Ουκρανίας στην επίθεση στους αγωγούς Nord Stream.
Υπενθυμίζεται πως η Washington Post και το Spiegel έχουν αναφέρει πως ο 48χρονος Ουκρανός συνταγματάρχης Roman Chervinsky ήταν ο «συντονιστής» της επίθεσης στοους Nord Stream.
Σύμφωνα με την Washington Post, επικαλούμενη πηγές, ο Chervinsky, ο οποίος έπαιξε κεντρικό ρόλο στις επιθέσεις στο Nord Stream, έλαβε εντολές από Ουκρανούς αξιωματούχους που αναφέρθηκαν στον γενικό διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Zaluzhny.
«Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε εθνικό επίπεδο, δεν θα τις σχολιάσω», είπε ο Stoltenberg πριν από την έναρξη της κοινής συνάντησης στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των υπουργείων Άμυνας της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης