Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

H Trastor στο +10% καθώς η αύξηση κεφαλαίου γίνεται σε σημαντικά υψηλότερη τιμή

H Trastor στο +10% καθώς η αύξηση κεφαλαίου γίνεται σε σημαντικά υψηλότερη τιμή
Που θα διατεθούν τα κεφάλαια της αύξησης
Σχετικά Άρθρα
Με την τιμή της μετοχής της Trastor στο χθεσινό κλείσιμο να είναι στα 1,07 ευρώ και να μην έχει κάνει πράξη για 7 συνεδριάσεις, η ανακοίνωση τόσο της εταιρείας, όσο και του μεγαλομετόχου, ήτοι της Τράπεζας Πειραιώς, ότι θα βάλουν 75 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου, αφύπνισε τη μετοχή.
Ουσιαστικά, η τιμή της αύξησης είναι αυτή που ευθύνεται για την πορεία γιατί γίνεται στα 1,42 ευρώ, δηλαδή περίπου 25% κάτω από την τιμή που είχε χθες.
Η μετοχή άνοιξε με άνοδο και έχει κλειδώσει στο +10% (ανώτατο όριο) με την τιμή να είναι στα 1,17 ευρώ και την αποτίμηση στα 178 εκατ. ευρώ.
Με τα κεφάλαια της αύξησης θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις στα ακίνητα.
Η ΑΕΕΑΠ έχει βασικό μέτοχο με ποσοστό 98,36% την Τράπεζα Πειραιώς, επομένως μία περαιτέρω άνοδο της μετοχής δεν αποτελεί δύσκολη κίνηση λόγω της ανύπαρκτης διασποράς.
Τα κεφάλαια θα διατεθούν ως εξής:
(i) Ποσό ύψους περίπου €18,6 εκατ. θα διατεθεί, εντός της χρήσης 2024, για την αγορά των μετοχών των εταιρειών «ΣΟΛΩΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΦΙΝΕΑΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.».
(ii) Ποσό ύψους περίπου €15,9 εκατ. θα διατεθεί, έως το α’ εξάμηνο της χρήσης 2025, για την περάτωση των έργων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και για τα οποία έχουν καταρτιστεί σχετικές συμβάσεις, οι οποίες θα περιγραφούν και στο Ενημερωτικό Δελτίο.
(iii) Το εναπομείναν ποσό, ήτοι περίπου €39,8 εκατ., θα διατεθεί, εντός 18 μηνών από την πιστοποίηση της καταβολής της Αύξησης, για τη χρηματοδότηση μελλοντικών επενδύσεων από την Εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης