Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημο: Η Ουκρανία δεν θα παραλάβει αμερικανικά μαχητικά F-16 φέτος

Επίσημο: Η Ουκρανία δεν θα παραλάβει αμερικανικά μαχητικά F-16 φέτος
Νωρίτερα, εμφανίστηκαν πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα ότι αρκετά F-16 είχαν ήδη φτάσει στο αεροδρόμιο της Οδησσού, αλλά ο Ignat διέψευσε αυτές τις φήμες
Η μεταφορά αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Ουκρανία δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, δήλωσε ο συνταγματάρχης Yuriy Ignat, επίσημος εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αεροσκάφη θα μεταφερθούν μόνο αφού κατασκευαστεί η κατάλληλη υποδομή για αυτά και οι Ουκρανοί πιλότοι και τεχνικό προσωπικό έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση στη λειτουργία και συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών.
Νωρίτερα, εμφανίστηκαν πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα ότι αρκετά F-16 είχαν ήδη φτάσει στο αεροδρόμιο της Οδησσού, αλλά ο Ignat διέψευσε αυτές τις φήμες, σημειώνοντας ότι τέτοια νέα προκαλούν μόνο αυξημένες επιθέσεις στην υποδομή της Ουκρανίας από τη Ρωσία.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Rutte ανακοίνωσε προηγουμένως την ετοιμότητά του να μεταφέρει στην Ουκρανία την πρώτη παρτίδα 18 μαχητικών από τα συνολικά 42 αεροσκάφη που βρίσκονται σε υπηρεσία με την αεροπορία της χώρας. Αναμενόταν ότι το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών θα συμπεριλαμβανόταν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και μερικά από αυτά θα χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.
Νωρίτερα, ο Mikhail Zvinchuk, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές του στη Ρουμανία, φέρεται να δήλωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν ήδη λάβει τουλάχιστον 15 μαχητικά F-16 και ότι τα τελευταία φέρεται να πετούσαν ήδη πάνω από το δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης