Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παΐρης: Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Γκούμας

Παΐρης: Νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Γκούμας
Αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Παναγιώτη Ζωγράφο
Κατόπιν της παραίτησης του κ. Παναγιώτη Ζωγράφου από το Διοικητικό Συμβούλιο της «Παΐρης», η εταιρεία όρισε τον κ. Δημήτριο Γκούμα ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.
Ειδικότερα:
«Η Εταιρεία με την επωνυμία «Ε. ΠΑΪΡΗΣ Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Πλαστικών» (εφεξής η «Εταιρεία») και αριθ. Γ.Ε.ΜΗ. 121724607000, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού για την Κατάχρηση της Αγοράς (ΕΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χ.Α., τα κατωτέρω:

Α. Αντικατάσταση Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Συγκρότηση αυτού σε σώμα
Ο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος (ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου) υπέβαλε με επιστολή του στις 02.01.2024, στη διοίκηση της Εταιρείας την παραίτησή του από τα καθήκοντά του ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, καθώς και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων, για προσωπικούς λόγους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά την από 03.01.2024 συνεδρίαση του έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Ζωγράφου και τον ευχαρίστησε για την πολυετή προσφορά του στην εταιρεία.
Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το αρ. 82 παρ. 1 του Ν. 4548/2018 και το Καταστατικό της Εταιρείας και αφού ελέγχθηκε και διακριβώθηκε η καταλληλόλητα και ανεξαρτησία, υπό την έννοια των διατάξεων του αρ. 9 παρ. 1 και 2 του Ν. 4706/2020, η μη συνδρομή ασυμβίβαστου, σύμφωνα με άρθρο 3 παρ. 4 του Ν. 4706/2020, εκλέχθηκε ως νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, ο κ. Δημήτριος Γκούμας, σε αντικαταστάτη του παραιτηθέντος κ. Παναγιώτη Ζωγράφου μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, η οποία θα προβεί είτε στον ορισμό του ίδιου μέλους, είτε στην εκλογή άλλου για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι μέχρι τις 02.07.2025, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1. Ιωάννης Παΐρης, Πρόεδρος & Εκτελεστικό Μέλος
2. Γεώργιος Γιαμάλογλου, Αντιπρόεδρος & Μη Εκτελεστικό Μέλος
3. Εμμανουήλ Παΐρης, Εκτελεστικό Μέλος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας
4. Δωρίς Παΐρη, Εκτελεστικό Μέλος
5. Δημήτριος Καπονικολός, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Δημήτριος Γκούμας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Β. Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής Ελέγχου και συγκρότηση αυτής σε σώμα
Στη συνέχεια και δυνάμει των ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε, κατά το συνδυασμό των άρθρων 44 παρ. 1(στ) Ν. 4449/2017 και 82 παρ.1 Ν. 4548/2018, την αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Παναγιώτη Ζωγράφου, από τον κ. Γεώργιο Γιαμάλογλου. Η επερχόμενη Γενική Συνέλευση θα προβεί είτε στον ορισμό του ίδιου μέλους, είτε στην εκλογή άλλου, για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του στην Επιτροπή Ελέγχου, ήτοι μέχρι τις 02.07.2025, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Κατόπιν των παραπάνω, η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας συνήλθε αυθημερόν και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1. Αντώνης Πολυκανδριώτης του Νικολάου, τρίτο πρόσωπο μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητος από την Εταιρεία, υπό την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του Ν. 4706/2020, Πρόεδρος,
2. Γεώργιος Γιαμάλογλου, Μέλος και
3. Δημήτριος Καπονικολός, Μέλος

Γ. Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων και συγκρότηση αυτής σε σώμα
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, ένεκα της παραίτησης του κ. Ζωγράφου, την αντικατάστασή του από τον κ. Δημήτριο Γκούμα. Η επερχόμενη Γενική Συνέλευση θα προβεί είτε στον ορισμό του ίδιου μέλους, είτε στην εκλογή άλλου, για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας του στην Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, ήτοι μέχρι τις 02.07.2025, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Κατόπιν των παραπάνω, η Επιτροπή Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων συνήλθε αυθημερόν και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
1. Δημήτριος Καπονικολός, Πρόεδρος,
2. Γεώργιος Γιαμάλογλου, Μέλος και
3. Δημήτριος Γκούμας, Μέλος».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης