Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Νέα πτωτική κίνηση λόγω διεθνούς κλίματος – Τράπεζες και Jumbo στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Νέα πτωτική κίνηση λόγω διεθνούς κλίματος – Τράπεζες και Jumbo στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι μειώσεις των επιτοκίων προκαλούν και πάλι πονοκέφαλο στους επενδυτές. Ίσως βιάστηκαν να προεξοφλήσουν μειώσεις τόσο από τη FED όσο και από την ΕΚΤ. Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να δείχνει αν πλησιάζει η ώρα των μειώσεων ή θα καθυστερήσει. Πλέον κάποια στοιχήματα δείχνουν ότι οι επενδυτές κάνουν δεύτερες σκέψεις. Έτσι οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με σημαντικές απώλειες. Ακολουθεί η εγχώρια αγορά. Το βλέμμα στις τράπεζες αλλά και τη Jumbo.

JUMBO: Ξεπέρασαν οι πωλήσεις τις εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως αναμενόταν, και από +12% που ήταν η εκτίμηση αυξήθηκαν 14%. Τώρα προχωράει σε νέα έκτακτη διανομή 0,60 ευρώ ανά μετοχή αφού το ταμείο στο τέλος του 2023 ήταν στα 431 εκατ. ευρώ περίπου! Η καταβολή της διανομής υπολογίζεται ότι θα γίνει στις 26 Μαρτίου. Με οριακή άνοδο η μετοχή στα πρώτα λεπτά και η μοναδική με άνοδο στον FTSE 25.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν πτωτικά και έχουν πτώση άνω του 1% όλες οι συστημικές. Η επικείμενη διάθεση των μετοχών της Πειραιώς από το ΤΧΣ ίσως επηρεάζει κάπως παραπάνω τη μετοχή σε σύγκριση με τις άλλες.

AUTOHELLAS: Ξεκίνησε σήμερα η δημόσια προσφορά του ομολόγου των 200 εκατ. ευρώ με εύρος επιτοκίου 4,25% και 4,60%.

FOURLIS: Πέντε συνεχόμενες πτωτικές έχει συμπληρώσει η μετοχή και επέστρεψε εκεί που ήταν. Δηλαδή, ενώ στις αρχές του έτους πήγε στα 4,35 ευρώ από τα 4 ευρώ, σήμερα έχει χάσει όλη την άνοδο. Η στήλη επαναλαμβάνει πως η μείωση των τετραγωνικών στα ΙΚΕΑ έχει φέρει και αλλαγές στα εστιατόρια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και να αποχωρούν πελάτες, εξέλιξη που κατά την ταπεινή μας άποψη είναι αρνητική για το όνομα της εταιρείας, αλλά επηρεάζει προφανώς πωλήσεις και κέρδη. Κάπως πρέπει να το αντιμετωπίσει η διοίκηση.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Τα δικά της ακίνητα κάποια στιγμή θα μπουν στο στόχαστρο εταιρειών που επενδύουν στην ακίνητη περιουσία. Ήδη ακούγονται κάποια ονόματα. Θα «αναγκαστεί» λογικά να πουλήσει η εταιρεία, αφού χρωστάει πολλά στους βασικούς μετόχους, λόγω του δανείου που είχε λάβει με βάση τη διαθήκη του αείμνηστου Ελ. Μουζάκη. Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου 2023, η αξία των ακινήτων ανερχόταν στα 52,2 εκατ. ευρώ και η υποχρέωση προς τους κληρονόμους ήταν 18,8 εκατ. ευρώ.

INTERTECH: Δεν αποκλείεται τελικά να έχουμε αποχώρηση επενδυτών στις τελευταίες συνεδριάσεις, οι οποίοι είχαν ποντάρει στην πώληση της εταιρείας στη CD Media και βλέπουν ότι καθυστερεί. Λογικό να θέλουν να αξιοποιήσουν αλλού τα χρήματά τους. Η στήλη επιμένει πως σε αυτές τις τιμές που κάποιοι περίμεναν δε μπορούσε να γίνει deal. Η αποτίμηση μάλλον θεωρούταν «γεμάτη» από τον υποψήφιο αγοραστή. Με απώλειες 3% στο άνοιγμα και κάτω από τα 1,30 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης