Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής ουκρανική βαρβαρότητα - Κατέρριψαν μεταγωγικό IL-76 με 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους - Ρωσία: Έγκλημα πολέμου

Πρωτοφανής ουκρανική βαρβαρότητα - Κατέρριψαν μεταγωγικό IL-76 με 65 Ουκρανούς αιχμαλώτους - Ρωσία: Έγκλημα πολέμου
Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με τρεις πυραύλους, πιθανότατα Patriot ή IRIS-T υποστηρίζουν οι Ρώσοι
(upd 12) Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι πίσω από τη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου IL-76 που μετέφερε 65 Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου και 9 ακόμα άτομα, 6 μέλη πληρώματος και 3 άτομα – συνοδοί, με τη Ρωσία να κάνει λόγο για βάρβαρη ενέργεια και για έγκλημα πολέμου από τον Ουκρανικό στρατό.
Μεταξύ των 65 αιχμαλώτων, όπως αποκαλύφθηκε, βρίσκονταν και 12 μαχητές του τάγματος Azov.

Η εξέλιξη των γεγονότων επιβεβαιώνει πως οι Ουκρανοί και η προπαγάνδα τους έκανε ένα... ακόμα τραγικό λάθος.
Πιστεύοντας ότι το IL-76 μετέφερε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 που προορίζονταν για επιθέσεις στο Kharkiv, αποφάσισαν να το πλήξουν με δυτικής προέλευσης πυραύλους, πιθανότατα Patriot ή IRIS-T.
Και έσπευσαν, μάλιστα, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, να διαρρεύσουν από πολύ νωρίς στα διεθνή ΜΜΕ, πως αυτοί ήταν που έπληξαν το ρωσικό αεροπλάνο, όταν ακόμα η Μόσχα κρατούσε χαμηλούς τόνους για το περιστατικό και προσπαθούσε να καταλάβει τι συνέβη.
Όταν όμως έγινε γνωστό πως το αεροπλάνο μετέφερε 65 Ουκρανούς στρατιώτες, αιχμάλωτους πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαγούν με Ρώσους, οι Ουκρανοί άρχισαν… να αναδιπλώνονται, βλέποντας την ... τεράστια στρατιωτική τους επιτυχία... να εξελίσσεται σε φιάσκο και έγκλημα.
Προκύπτει όμως και ένα ακόμα συμπέρασμα: ότι οι Ουκρανοί μπροστά στην τεράστια ανάγκη τους να δείξουν στη Δύση, στρατιωτικές επιτυχίες, χρησιμοποιούν τα δυτικά όπλα έξω από το πλαίσιο των συμφωνιών τους με τους Δυτικούς, προχωρώντας σε τεράστια, αν όχι εγκληματικά λάθη που αυτή την φορά… έχουν θύματα δικούς τους ανθρώπους και πολίτες.
Λίγο αργότερα οι Ουκρανοί παραδέχθηκαν ότι είχε προγραμματιστεί ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία.
Η ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας-Ουκρανίας είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, αλλά τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί, δήλωσε ο Andrey Yusov, εκπρόσωπος της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.
«Μπορώ να δηλώσω ότι η ανταλλαγή που έχει προγραμματιστεί για σήμερα δεν θα γίνει τελικά», είπε μιλώντας στο Radio Svoboda.

Το χρονικό

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως στις 11:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου IL-76 συνετρίβη στην περιοχή του Belgorod.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το αεροπλάνο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση, όταν και συνετρίβη περίπου 5 με 6 χιλιόμετρα από το χωριό Yablonovo, στην περιοχή Korochansky.
Από την πρώτη στιγμή, οι Ρώσοι επισήμως υποστήριξαν ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου, οι οποίοι επρόκειτο να ανταλλαγούν με Ρώσους στρατιώτες, καθώς και 6 μέλη πληρώματος και 3 συνοδοί τους.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τήρησε μια πολύ σοβαρή στάση, υπογραμμίζοντας από τη πρώτη στιγμή πως η αιτία συντριβής του αεροσκάφους ήταν άγνωστη και ερευνώνταν από επιτροπή της ρωσικών στρατιωτικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.
1_99.jpg
2_166.jpg
Η ανταλλαγή των 192

Οι 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου που επέβαιναν στο μοιραίο IL-76, ήταν μέρος των συνολικά 192 Ουκρανών στρατιωτών – αιχμάλωτων πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαγούν με αντίστοιχο αριθμό Ρώσων στρατιωτών σε περιοχή στο Belgorod, στα σύνορα με την Ουκρανία.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η ανταλλαγή αυτή είχε καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε υπονομευθεί με υπαιτιότητα της ουκρανικής πλευράς, ενώ αναφέρεται πως υπήρχε και δεύτερο αεροσκάφος IL-76 που μετέφερε άλλους 80 Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου, το οποίο μετά το πυραυλικό χτύπημα άλλαξε πορεία για να σωθούν οι ζωές των επιβαινόντων στο αεροσκάφος.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως οι Ουκρανοί προφανώς και… ήταν ενήμεροι για την επικείμενη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, κάτι που σημαίνει πως γνώριζαν πολύ καλά το πώς και που θα παραδίδονταν οι κρατούμενοι.
3_150.jpg
Εμείς το ρίξαμε

Παρόλο αυτά με το που έγινε γνωστή η είδηση της συντριβής του ρωσικού μεταγωγικού, οι Ουκρανοί έσπευσαν να διαρρεύσουν στα διεθνή ΜΜΕ ότι αυτοί είναι που έπληξαν το αεροπλάνο.
Μάλιστα η ουκρανική εφημερίδα Ukrainskaya Pravda μετέδωσε, επικαλούμενη πηγές από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας και το γενικό επιτελείο, ότι το αεροπλάνο μετέφερε αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300, οι οποίοι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε ρωσικές επιθέσεις κατά του Kharkiv.
Η στρατιωτική επιτυχία των Ουκρανών φαινόταν… τεράστια, αν και η επιχειρηματολογία αυτή ήταν προφανές πως ήταν προβληματική.
Διότι εάν το αεροπλάνο μετέφερε πράγματι αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300, τότε το πυραυλικό πλήγμα θα είχε ως συνέπεια μια τεράστια έκρηξη στον αέρα.
Αυτό όμως δεν συνέβη. Η αναδίπλωση

Μόλις οι Ουκρανοί άρχισαν να συνειδητοποιούν ποιο ακριβώς… ήταν το φορτίο του IL -76, τότε ήταν αναμενόμενη και η αναδίπλωση τους.
Η ουκρανική εφημερίδα Ukrainskaya Pravda, έσπευσε να μαζέψει το δημοσίευμα της αναφέροντας πως δεν... προκύπτει ουκρανική εμπλοκή στη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ και το τηλεοπτικό ουκρανικό κανάλι Public TV μετέδωσε πως το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμα ότι το αεροπλάνο επλήγη από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ότι ... διασταυρώνει τις πληροφορίες.
Μάλιστα η Ukrainskaya Pravda άρχισε να … επεξεργάζεται το άρθρο της, αναφέροντας πως το μεταγωγικό δεν καταρρίφθηκε, αλλά συνετρίβη.
65_2.JPG
66_1.JPG
Η ουκρανική προπαγάνδα αποκαλύφθηκε για ακόμα μια φορά.
Όπως αποκαλύφθηκε ένα ακόμα έγκλημα πολέμου από το Κίεβο, το οποίο επιπλέον επιβεβαίωσε την ανικανότητα του στον χειρισμό των ιδιαίτερα καταστροφικών δυτικών όπλων.
Διότι δύο εκδοχές υπάρχουν: Είτε πρόκειται για λάθος είτε για προσχεδιασμένη ενέργεια.
Όποια και αν διαλέξει το Κίεβο είναι έκθετο όχι μόνο απέναντι στους Δυτικούς αλλά και στους Ουκρανούς πολίτες, και ιδιαίτερα στους συγγενείς των 65 Ουκρανών στρατιωτών.

Στη δημοσιότητα η λίστα των ονομάτων των 65

Μάλιστα προς επίρρωση των ισχυρισμών για το ποιο ακριβώς ήταν το φορτίο του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους, ρωσικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 65 Ουκρανών αιχμάλωτων πολέμου, με τα ονόματά τους και με τις ημερομηνίες γέννησης τους.
Τον κατάλογο αυτό ανήρτησε στο Telegram η αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT Margarita Simonyan.
1706099282_1.jpg
347061000574488.jpeg
Με Patriot ή IRIS-T

Αν και επισήμως δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Ρώσος βουλευτής και απόστρατος στρατηγός Andrei Kartapolov, πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής επιτροπής στη Δούμα πως το αεροσκάφος επλήγη από δύο πυραύλους των Ουκρανών.
Αν και δεν παρουσίασε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του, ο Kartapolov είπε ότι οι ερευνητές θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με τους δυτικούς πυραύλους Patriot ή IRIS-T.

Επιστολή σε Κογκρέσο, Βundestag

O πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin έδωσε εντολή να ετοιμαστεί επιστολή προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ και τη Bundestag σε σχέση με τη συντριβή του Il-76 προκειμένου, όπως λέει, να γίνει κατανοητό ποιοι πύραυλοι χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή.
Όπως είπε, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε «από το ναζιστικό καθεστώς, το οποίο γαλουχήθηκε από τον Biden, τον Macron, τον Scholz και άλλους πολιτικούς».
«Σκότωσαν στον αέρα τους δικούς τους στρατιώτες, τις μητέρες τους, τα παιδιά τους που τους περίμεναν.
Σκότωσαν τους πιλότους μας που πραγματοποιούσαν ανθρωπιστική αποστολή (…) με αμερικανικούς και γερμανικούς πυραύλους» υποστήριξε ο Volodin.

Να δουν όλοι το τέρας της Δύσης

Όλη η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να δει επιτέλους τι τέρας έχει γαλουχήσει στην Ουκρανία η συλλογική Δύση υποστήριξε ο Leonid Slutsky, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας.
«Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει επιτέλους να καταλάβει τι είδους τέρας έχει γαλουχήσει η συλλογική Δύση στην Ουκρανία.
Η ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα πολέμου, όπως αυτή η απάνθρωπη επίθεση κατά αιχμαλώτων πολέμου στον αέρα, και κατά του πληρώματος που εκτελούσε μια ανθρωπιστική αποστολή για τη μεταφορά τους, ανήκει εξίσου στους κυρίαρχους κύκλους στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες» υποστήριξε ο Slutsky, επισημαίνοντας ότι υποστηρίζει την πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Andrei Kartapolov ότι το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να αναγνωριστεί ως τρομοκρατικό και «ολόκληρη η κλίκα» του Volodymyr Zelensky ως «τρομοκρατικός πυρήνας».

Ρωσία: Βάρβαρη ενέργεια η κατάρριψη του IL-76 – Έγκλημα από το καθεστώς του Κιέβου

Για βάρβαρη ενέργεια και για έγκλημα από το καθεστώς του Κιέβου έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Το Κίεβο διέπραξε μια πράξη παράλογης βαρβαρότητας, επιδεικνύοντας πλήρη περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή.
Παραβιάζοντας τις συμφωνίες, σκότωσε τους πιλότους και τους στρατιώτες συνοδείας μας και «άφησε τους συμπολίτες του να χαθούν» ανέφερε ο Rodion Miroshnik από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Αυτό το αιματηρό περιστατικό εγείρει ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με ορισμένες συμφωνίες και με το περιεχόμενο τους.
Οι εγγυήσεις που δίνουν, αν δεν έχουν ακόμη παραβιαστεί, σίγουρα θα παραβιαστούν μελλοντικά.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό» υποστήριξε ο Miroshnik αναφερόμενος προφανώς στις συμφωνίες για την ανταλλαγή αιχμαλώτων.

Παράφρονας ο Zelensky, οδηγεί την Ουκρανία σε τραγικό τέλος

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Maria Zakharova τόνισε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Vladimir Zelensky οδηγεί τη χώρα του σε ένα τρομερό τέλος και τον συνέκρινε με βαρόνο ναρκωτικών από αμερικανικές ταινίες που εξοντώνει αδιακρίτως και τους δικούς του ανθρώπους.
«Τι τρομερό αλλά τόσο φυσικό τέλος έχει αυτό το θρίλερ των ΗΠΑ που ονομάζεται Project Ukraine», σημείωσε η Zakharova.
Κλασικές αμερικανικές ταινίες για βαρόνους ναρκωτικών τελειώνουν με σκηνές που δείχνουν βουνά κοκαΐνης και αδιάκριτους πυροβολισμούς, με τους δικούς τους ανθρώπους να πεθαίνουν στο μακελειό.
Ο Zelensky παίζει αυτόν τον ρόλο με ποιότητα, σαν να προσπαθεί να αποδείξει ότι αξίζει το αγαλματίδιο Oscar που του παρέδωσε ο Sean Penn (σ.σ. Αμερικανός ηθοποιός).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης