Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία σε ΟΑΣΕ: Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα του διαλόγου για την Ουκρανία - Δεν υπάρχει ανταπόκριση

Ρωσία σε ΟΑΣΕ: Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα του διαλόγου για την Ουκρανία - Δεν υπάρχει ανταπόκριση
Η λύση θα πρέπει να είναι βιώσιμη και να αποτρέπει την κλιμάκωση της σύγκρουσης με νέα ένταση, διαμηνύει η Ρωσία
Η Ρωσία δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα στη διεξαγωγή διαλόγου για την Ουκρανία, αλλά η Μόσχα δεν έχει δει εποικοδομητική προσέγγιση από τους αντιπάλους της, δήλωσε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Alexander Lukashevich, σε ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας του Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ.
"Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα στη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού, αποτελεσματικού διαλόγου για την εξεύρεση τρόπων μείωσης της έντασης και αποτροπής της αντιπαράθεσης.
Όσον αφορά την Ουκρανία, ήμασταν πάντα έτοιμοι για μια πολιτική και διπλωματική διαδικασία που θα βασίζεται στην εξάλειψη των ριζών της τραγωδίας που προκλήθηκε από το πραξικόπημα στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014, και όχι σε κάποιες μη ρεαλιστικές "φόρμουλες", όπως αντιπροσωπεύουν τα τελεσίγραφα της Δύσης προς τη χώρα μας", τόνισε ο Alexander Lukashevich, σύμφωνα με το TASS.

Να μη χρησιμοποιείται η Ουκρανία ως εργαλείο του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, ο διάλογος αυτός θα πρέπει να προσανατολίζεται στο να "διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία και οι Ουκρανοί δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον ως εργαλείο των μελών του ΝΑΤΟ στον αγώνα τους κατά της Ρωσίας".
"Η λύση θα πρέπει να είναι βιώσιμη και να αποτρέπει την κλιμάκωση της σύγκρουσης με νέα ένταση.
Αυτή η στάση της Μόσχας δεν έχει συναντήσει μέχρι στιγμής αμοιβαία και εποικοδομητική προθυμία από τους αντιπάλους της", δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης