Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επισήμως καταζητούμενη στη Ρωσία η Εσθονή πρωθυπουργός - Οι εμπρηστικές δηλώσεις της

Επισήμως καταζητούμενη στη Ρωσία η Εσθονή πρωθυπουργός - Οι εμπρηστικές δηλώσεις της
Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τις κατηγορίες κατά της Kaja Kallas, αλλά η ίδια είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Στη λίστα των καταζητούμενων εγκληματιών, εντάσσει η Ρωσία την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Kaja Kallas.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, RΙΑ Novosti, η βάση δεδομένων αναζήτησης του υπουργείου Εσωτερικών στη Μόσχα περιλαμβάνει πλέον και το ονοματεπώνυμο με την ημερομηνία γέννησης της Εσθονής πρωθυπουργού, σφοδρής πολεμίου της πολιτικής του Κρεμλίνου.
«Kaja Kallas, 17 Ιουνίου 1977. Λόγοι έρευνας: Καταζητείται βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα», αναφέρεται στη βάση δεδομένων. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται το ποινικό άρθρο βάσει του οποίου ασκήθηκε δίωξη και τέθηκε στον κατάλογο καταζητούμενων.

Οι εμπρηστικές δηλώσεις

Η Kallas έχει κάνει επανειλημμένα ρωσοφοβικές δηλώσεις. Χαρακτήρισε τη Ρωσία συνεχή απειλή για την ασφάλεια των δυτικών χωρών, εξέφρασε την επιθυμία να οδηγήσει προσωπικά το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και ζήτησε να «απομονωθεί» η Ρωσία από τον «ελεύθερο κόσμο».
Η Εσθονή πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης την κατεδάφιση σοβιετικών μνημείων στην Εσθονία αφιερωμένων στους νεκρούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Επιπλέον, η ίδια επεδίωξε μια πανευρωπαϊκή απαγόρευση έκδοσης βίζας στους Ρώσους.
Επιπλέον, δήλωσε την ετοιμότητά της να αλλάξει το Σύνταγμα της Εσθονίας προκειμένου να στερήσει από τους Ρώσους και τους Λευκορώσους το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης