Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερυθρά Θάλασσα: Η Γερμανία στελεχώνει την επιχείρηση Aspides κατά των Houthis με 700 στρατιώτες

Ερυθρά Θάλασσα: Η Γερμανία στελεχώνει την επιχείρηση Aspides κατά των Houthis με 700 στρατιώτες
Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία απέστειλε μια ισχυρή φρεγάτα αεράμυνας για να υποστηρίξει τη ναυτική αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα
Εκατοντάδες Γερμανοί στρατιώτες πρόκειται να συμμετάσχουν σε ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα, με στόχο την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις της αντάρτικης οργάνωσης Houthis της Υεμένης, δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας την Παρασκευή 16/2.
Έως και 700 στρατιώτες θα μπορούσαν να σταλούν για τη ναυτική επιχείρηση της Ερυθράς Θάλασσας υπό την ηγεσία της ΕΕ, κατόπιν σχετικής απόφασης του Scholz, δήλωσε ο Wolfgang Buechner σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
Η εντολή για συμμετοχή στην αποστολή της ΕΕ, η οποία πρέπει ακόμη να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, θα καλύπτει την περιοχή μεταξύ του στενού του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ στην Ερυθρά Θάλασσα και του Στενού του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο, πρόσθεσε ο Buechner.
Τόνισε ότι οι επιθέσεις της πολιτοφυλακής Houthis στη διεθνή ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα από τα μέσα Νοεμβρίου 2023 «έθεσαν ήδη σε σημαντικό κίνδυνο τη θαλάσσια ασφάλεια και υπονόμευσαν τη σταθερότητα στην ήδη ασταθή περιοχή».
Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία απέστειλε μια ισχυρή φρεγάτα αεράμυνας για να υποστηρίξει τη ναυτική αποστολή της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.
Για τη σχετική επιχείρηση, έχουν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους, πλην της Γερμανίας, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.
Οι Houthis στοχεύουν φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που ανήκουν ή διαχειρίζονται ισραηλινές εταιρείες, καθώς και εκείνα που μεταφέρουν αγαθά από και προς το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα, η οποία βρίσκεται υπό ισραηλινή επίθεση από τις 7 Οκτωβρίου.
Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει διακεκομμένες αεροπορικές επιδρομές από τις 12 Ιανουαρίου που στόχευαν «τοποθεσίες των Houthis» σε περιοχές της Υεμένης ως απάντηση στις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ως αποτέλεσμα αυτών των κλιμακούμενων εντάσεων από τις αεροπορικές επιδρομές, η σιιτική οργάνωση δήλωσε ότι θεωρούσε όλα τα αμερικανικά και βρετανικά πλοία ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης