Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Γ. Τσίπρα: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη να βρούμε άλλο πρόσωπο για Ευρωεκλογές - Πρέπει να γυρίσει ο Αλέξης

Βόμβα Γ. Τσίπρα: Αν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη να βρούμε άλλο πρόσωπο για Ευρωεκλογές - Πρέπει να γυρίσει ο Αλέξης
Αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, μίνιμουμ τη δεύτερη θέση, μπορεί να μην χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία είπε ο κ.Τσίπρας
Θέμα ηγεσίας και προ των ευρωεκλογών άνοιξε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος αν και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, επισήμανε πως «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο, που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm, o κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «θα βοηθούσε πάρα πολύ» αν επέστρεφε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας» υπογράμμισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο κ.Τσίπρας είπε ότι «δεν ξέρω αν θα το ξημερώσουμε, ελπίζω ότι θα γίνει με την παρουσία του προέδρου.
Δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα».

Για ερωτηματολόγιο

Σε ερώτηση για το εάν ορθώς εστάλη το ερωτηματολόγιο, ο κ.Τσίπρας απάντησε αρνητικά.
«Οι συνολικές εξελίξεις έχουν σημασία.
Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επισήμανε πως «το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη».
«Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει «κάνω ό,τι θέλω» είπε ο κ.Τσίπρας.

Καμία αμφισβήτηση

Ερωτηθείς για το αν έχει απομακρυνθεί από τον κ.Κασσελάκη, είπε «όχι μόνο εγώ».
«Από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ.
Υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση.
Ελπίζω ότι σήμερα μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην Π.Γ.
Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας.
Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι.
Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς «εγώ αποφασίζω», όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς.
Ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις ευρωεκλογές» τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ερωτηθείς για το μετά τις ευρωεκλογές, τόνισε ότι μετά όλα επιτρέπονται.

Όλα επιτρέπονται

«Για μετά το ξανασυζητάμε.
Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα.
Πάρτε το ερωτηματολόγιο.
«Τι πρέπει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα;».
Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε, ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα» είπε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως «η ηγεσία είναι σαν τον σεβασμό, κατακτιέται, δεν επιβάλλεται.

Ίσως να μην χρειαστεί αλλαγή εξουσίας με ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις ευρωεκλογές.
Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία.
Το καλό αποτέλεσμα, το μίνιμουμ, είναι η δεύτερη θέση» επισήμανε ο Γ. Τσίπρας, ο οποίος ερωτηθείς αν πρέπει να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε θετικά.
«Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει με συλλογική ηγεσία στις ευρωεκλογές, απάντησε αρνητικά..
«Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας, πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις ευρωεκλογές.
Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης