Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σκυλακάκης: Θα μοιραστεί η επιβάρυνση των ΥΚΩ - Πως θα γίνει η απόσβεση για τις μονάδες της ΔΕΗ σε νησιά και Κρήτη

Σκυλακάκης:  Θα μοιραστεί η επιβάρυνση των ΥΚΩ - Πως  θα γίνει η απόσβεση για τις μονάδες της ΔΕΗ σε νησιά και  Κρήτη

 Η λύση που προέκρινε το υπουργείο είναι να μπορεί η ΔΕΗ να κάνει σε 10 χρόνια την απόσβεση

Το κόστος των επενδύσεων που απαιτούνται να κάνει η ΔΕΗ για να υπάρχει επάρκεια στην Κρήτη και τα μη διασυνδεδεμένα νησιά θα καλυφθεί από τα ΥΚΩ και θα μοιραστεί στα επόμενα δέκα χρόνια, είπε χθες μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Υπάρχει ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις ενίσχυσης της ηλεκτρικής επάρκειας των νησιών και της Κρήτης» ανέφερε ο  υπουργός   υποστηρίζοντας τις σχετικές διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών « Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην Ολομέλεια.

Σημείωσε ότι η λύση που προέκρινε το υπουργείο είναι να μπορεί η ΔΕΗ να κάνει σε 10 χρόνια την απόσβεση για να κάνει τις πρόσθετες αναγκαίες εργασίες που απαιτούνται ώστε να υπάρχει τα επόμενα χρόνια επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειες στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, αποφεύγοντας τις λύσεις ενοικίασης που είναι πολύ ακριβές. Με τον τρόπο αυτό  ταυτόχρονα ελαχιστοποιείται η επιβάρυνση   στα ΥΚΩ καθώς όταν γίνει η διασύνδεση των νησιών αυτή η επιβάρυνσης θα μειωθεί  πολύ σημαντικά. «Απλώνοντας στο χρόνο μιας δεκαετίας την απόσβεση της ΔΕΗ μειώνουμε πολύ την επιβάρυνση των ΥΚΩ που θα καλύψουν αυτά τα ποσά» είπε ο υπουργός χθες στη Βουλή.

Διαβάστε περισσότερα στο www.wolrdenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης