Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία Intrakat – ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ύψους 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ

Συμφωνία Intrakat – ΔΕΗ Ανανεώσιμες, ύψους 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ
Η αξία της επιχειρηματικής συμφωνίας ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ

Oλοκληρώθηκε η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και του  Ομίλου Intrakat για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος έως 2,7 GW.
Η αξία της επιχειρηματικής συμφωνίας ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Σε συνέχεια της από 20.12.2023 ανακοίνωσης, η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”) ανακοινώνει την ολοκλήρωση των οριστικών συμφωνιών αγοραπωλησίας και των οριστικών συμφωνητικών μετόχων μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες και του ομίλου Intrakat, για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος έως 2,7 GW, μετά από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων (conditions precedent), συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές.
Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, ο Όμιλος Intrakat μεταβίβασε στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW.
Ταυτόχρονα, η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες εισήλθε ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών (holding companies) του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW, ενώ η συμφωνία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις με επιπρόσθετα έργα αποθήκευσης ενέργειας.
Η συναλλαγή για το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) που ανέρχεται σε €100 εκατ.
Η Deloitte Business Solutions S.A. ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Reed Smith Poulopopoulos, Underhill and Partners ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ στο πλαίσιο της εξαγοράς.

Η ανακοίνωση της Intrakat

Ανακοίνωση σχετικά με σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις Η «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ», δ.τ. «INTRAKAT», εφεξής η «Εταιρεία», σε συνέχεια της από 20/12/2023 σχετικής ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι στο πλάισιο της από 19/12/2023 δεσμευτικής Συμφωνίας-Πλαισίου Συνεργασίας που συνήφθη μεταξύ της INTRAKAT και της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, υπεγράφησαν χθες 29/02/2024 οι οριστικές εκτελεστικές συμφωνίες αυτής, ήτοι οι οριστικές Συμβάσεις Αγοραπωλησίας (SPA) και οι λοιπές συνοδευτικές συμβάσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

1. η INTRAKAT μεταβίβασε στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW. Πρόκειται για το εν λειτουργία αιολικό πάρκο «Φραγκάκι» ισχύος 15 MW, το εν αναμονή λειτουργίας αιολικό πάρκο «Καστρί» ισχύος 5 MW και τα έργα «Ζυγουρολίβαδο», «Τιμένιο», «Κακοδιάβατο» και «Κάρκαρος», αθροιστικής ισχύος 144 MW, που βρίσκονται σήμερα σε φάση υλοποίησης και
2. η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες εισέρχεται ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών (holding companies) του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW. Σημειώνεται ότι η συναλλαγή για το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης (Enterprise Value) που ανέρχεται σε €100 εκατ Στόχος της συνεργασίας είναι η από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) συνολικής ισχύος έως 2,7 GW. Η συγκεκριμένη συμφωνία
επιταχύνει τον σχεδιασμό της INTRAKAT για την ανάπτυξη ΑΠΕ στην Ελλάδα, ενισχύει τον ενεργειακό της τομέα, ο οποίος βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της, και ταυτόχρονα συμβάλλει καταλυτικά στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης