Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στην Τουρκία: Βίντεο δείχνει στελέχη της αντιπολίτευσης με «τούβλα» μετρητών

Σάλος στην Τουρκία: Βίντεο δείχνει στελέχη της αντιπολίτευσης με «τούβλα» μετρητών
Τρία στελέχη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία (είναι προγραμματισμένες για τις 31 Μαρτίου), μετρούν «τούβλα» μετρητών
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα (18.03.2024) με στελέχη της αντιπολίτευσης να μετρούν μετρητά, λιγότερο από δύο εβδομάδες από τις δημοτικές εκλογές στη χώρα.
Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στα social media, τρία στελέχη του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία (είναι προγραμματισμένες για τις 31 Μαρτίου), μετρούν «τούβλα» μετρητών, που σύμφωνα με τις καταγγελίες ανέρχονται στο ποσό των 15 εκατ. τουρκικών λιρών (περίπου 427.125 ευρώ), στην τοπική οργάνωση του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.
Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής σύγκρουσης, καθώς η εκλογική νίκη στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας αποτελεί για τον πρόεδρο Erdogan ένα προσωπικό στοίχημα και επισφράγισμα των επιτυχιών του στις περσινές προεδρικές εκλογές.
Ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, θεωρείται σήμερα ο πιο ισχυρός πολιτικός του αντίπαλος που έχει αναδείξει το στρατόπεδο της κεμαλικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 20. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι η Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, με πληθυσμό μεγαλύτερο από 131 χώρες του κόσμου, είναι το «κλειδί» της εξουσίας στη χώρα.
Το CHP αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι τα χρήματα ήταν η προκαταβολή για την αγορά του νέου κτηρίου της τοπικής οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη το 2019 και ότι το υλικό προέρχεται από την κάμερα του γραφείου ενός δικηγόρου που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης