Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν 3 δισ. δολ. για την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη

Barclays: Οι ασφαλιστικές θα πληρώσουν 3 δισ. δολ. για την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Οι εταιρείες στην αγορά Lloyd's του Λονδίνου να είναι περισσότερο εκτεθειμένες

Αντιμέτωπες με απαιτήσεις ύψους έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται οι ασφαλιστικές εταιρείες μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Barclays.
Οι εταιρείες στην αγορά Lloyd's του Λονδίνου να είναι περισσότερο εκτεθειμένες, εκτιμά η Barclays, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι αποζημιώσεις μόνο για τις ζημιές στη γέφυρα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 1,2 δισ. δολάρια, με την Barclays να εκτιμά πιθανές περαιτέρω αποζημιώσεις ύψους 350 έως 700 εκατ. δολαρίων για τα θύματα και ποσά που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί για τις διακοπές λειτουγίας των επιχειρήσεων, καθώς η πρόσβαση στο λιμάνι έχει αποκλειστεί.
«Αν και το περιστατικό πρέπει ακόμη να διερευνηθεί... πιστεύουμε ότι έχει τη δυνατότητα να γίνει μια σημαντική ασφαλιστική απαίτηση, ιδίως στη θαλάσσια αγορά, με πληρωμή της τάξης των 1-3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ», ανέφεραν αναλυτές με επικεφαλής τον Ivan Bokhmat.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο προστασίας και αποζημίωσης (P&I).
Το συμβόλαιο διευθύνεται από την AXA XL, ενώ σε άλλες ναυτασφαλιστικές εταιρείες περιλαμβάνονται οι Hannover Re, Swiss Re, Munich Re και RenaissanceRe, σύμφωνα με το Marketwatch.
"Ωστόσο, η σημαντική συμμετοχή της Lloyds of London μπορεί να καταστήσει τους μικρότερους αντασφαλιστές της αγοράς του Λονδίνου συγκριτικά πιο εκτεθειμένους λόγω του υψηλότερου μεριδίου των ναυτιλιακών ασφαλίστρων στο συνολικό μείγμα", ανέφεραν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης